Μενού
tempi-distihima
Δυστύχημα στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νωπός είναι ακόμη ο πόνος από τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, σύγκρουση που σημειώθηκε την Τρίτη (28/2) και 57 άνθρωποι έχουν χάσει - μέχρι στιγμής - τη ζωή τους. Την ίδια ώρα, παρόλο που είναι νωρίς και πρώτος σκοπός της κυβέρνησης είναι η σύσταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την εύρεση των ακριβών αιτιών για την εθνική τραγωδία, έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες συζητήσεις για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών. Παρόλο που το Μέγαρο Μαξίμου λέει θεωρητικά ότι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 9η Απριλίου, το σενάριο αυτό μπορεί να αλλάξει βάσει και του βεβαρημένου κλίματος που επικρατεί.

Το γεγονός, μάλιστα, για διεξαγωγή των εκλογών στις 9 Απριλίου μπορεί να αποκλειστεί από την κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τον «Alpha», συμπίπτει με την ημέρα του μνημοσύνου των θυμάτων της τραγωδίας και πιο συγκεκριμένα συμπληρώνονται 40 μέρες από την «μαύρη Τρίτη», όποτε και σημειώθηκε η σύγκρουση. Πληροφορίες σημειώνουν ότι η ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών αναμένεται να μετακινηθεί και αυτή και αντί για τις 9 Μαρτίου, όταν και ήταν προγραμματισμένη, να γίνει 5 με 10 μέρες αργότερα, δηλαδή στις 14 με 15 Μαρτίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο και τα σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega και της εκπομπής «Live News», την επόμενη εβδομάδα θα γίνει το Υπουργικό Συμβούλιο για τον κατώτατο μισθό και για τη μείωση της εισφοράς κατά 0,8%, ενώ δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για προκήρυξη εκλογών πριν τις 10 Μαρτίου, δηλαδή πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της 23ης Απριλίου για την πρώτη εκλογική μάχη, μία εβδομάδα ακριβώς μετά το Πάσχα, γιατί δεν είναι εφικτό να κάνουν προεκλογικό αγώνα στη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Παράλληλα, έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο για εκλογές στις 30 Απριλίου, γιατί η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, που θα είναι έξι εβδομάδες μετά και την πρώτη, «πέφτει» μέσα Ιουνίου, όπου και διοργανώνονται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Το σενάριο που εξετάζει, επομένως, η κυβέρνηση, λόγω και των παραπάνω παραγόντων, είναι το ενδεχόμενο για διεξαγωγή εκλογών στις 14 Μαΐου και 2 Ιουλίου