Μενού
tempi - treno
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (σ.σ. Κομισιόν) προκάλεσε η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28/2), για την οποία και κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Κομισιόν, σε παρέμβασή της, σημειώνει ότι οι έρευνες για την ευθύνη του δυστυχήματος, που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και αγνοουμένους, αφορούν τις εγχώριες Αρχές. Στην ίδια παρέμβαση σημειώνουν, παράλληλα, ότι έχουν δώσει στην Ελλάδα τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει, στην ίδια παρέμβαση, ότι από το 2014 έχει δώσει τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων, για τα οποία καταγγέλλει ότι δεν κατέληξαν πουθενά. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανταλμπέρ Γιανς, μιλώντας σχετικά, ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στηρίξει την Ελλάδα πολύ εντατικά από κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βελτιωθούν οι σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας».

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι έχουν χρηματοδοτήσει 16 σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα από το 2014, με τη συνολική χρηματοδότηση που πηγάζει από τα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φτάνει, περίπου σύμφωνα με τον κ. Γιανς, τα 700 εκατομμύρια ευρώ.