Μενού
niki-kerameos
Νίκη Κεραμέως | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από μεταμεσονύχτιο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού του «Kontra24», το οποίο και κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ότι συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Πέμπτης (2/3) σε κατάστημα εστίασης στην Κηφισιά παρά το Εθνικό Πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Το ρεπορτάζ στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, αποδείχθηκε ψευδές, καθώς η υπουργός Παιδείας - στον προσωπικό της λογαριασμό - στο Twitter ανάρτησε το βίντεο από τη συγκέντρωση, η οποία και είχε πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου και 1 ώρα πριν (σ.σ. 22:19) τη σύγκρουση των τρένων.

Ολα ξεκίνησαν από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, που ανέφερε ότι το βράδυ της Πέμπτης (2/3) η κα Κεραμέως συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση, παρά του τριήμερου εθνικού πένθους. Μάλιστα, στο σχετικό ρεπορτάζ, σημειώνεται ότι η πληροφορία έχει διασταυρωθεί και ότι η εκδήλωση στήθηκε για την ίδια. Στο ίδιο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων υποτίθεται ότι πήγε στο μαγαζί των βορείων προαστίων κατά τις 9 η ώρα το βράδυ, αλλά και ότι η συγκέντρωση ήταν κλειστή, για ένα στενό κύκλο.

Μάλιστα, στο ίδιο ρεπορτάζ συμπληρώνεται ότι η πληροφορία αυτή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, καθώς υπήρχαν «αρκετά μάτια» που υποτίθεται είδαν την κα Κεραμέως στην προεκλογική συγκέντρωση. Αξιο αναφοράς είναι ότι κατά τη διάρκεια παρουσίασης της είδησης, προβαλλόταν η ομιλία της υπουργού Παιδείας σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε για τις εκλογές του 2019, γεγονός που επισημαίνει και η ίδια στην πρώτη της ανάρτηση - απάντηση στον τηλεοπτικό σταθμό. Στο ίδιο βίντεο, οι δημοσιογράφοι κάλεσαν την υπουργό να δώσει απαντήσεις για το περιστατικό

Η απάντηση Κεραμέως στην είδηση

Η αντίδραση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν άργησε, καθώς με ανάρτησή της στο Twitter επισήμανε ότι η «μεταμεσονύχτια αναφορά του σταθμού για δήθεν παρουσία μου σε προεκλογική συγκέντρωση την Πέμπτη το βράδυ - με συνοδευτικό βίντεο από την προεκλογική μου συγκέντρωση του Ιουλίου 2019 (!) - συνιστά χυδαίο ψέμα και άθλια συκοφαντία».

Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι θα κινηθεί και νομικά. Στην ίδια ανάρτηση επισημαίνει, παράλληλα, ότι μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ακύρωσε όλες τις συγκεντρώσεις και συνεστιάσεις της με πολίτες. «Ήμουνα σπίτι μου και δεν ήμουν σε κανένα μαγαζί στην Κηφισιά», συμπλήρωσε σχετικά. 

«Η μεταμεσονύχτια αναφορά στο Kontra24 για δήθεν παρουσία μου σε προεκλογική συγκέντρωση την Πέμπτη το βράδυ - με συνοδευτικό βίντεο από την προεκλογική μου συγκέντρωση του Ιουλίου 2019 (!) - συνιστά χυδαίο ψέμα και άθλια συκοφαντία για την οποία θα κινηθώ νομικά. Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ακύρωσα όλες τις συγκεντρώσεις και συνεστιάσεις μου με πολίτες. Ήμουνα σπίτι μου και δεν ήμουν σε κανένα μαγαζί στην Κηφισιά. 
@AGiamali. Και όλως τυχαίως η εφημερίδα @DimokratiaGr έχει ακριβώς την ίδια δήθεν είδηση – και αναφέρεται σε εκδήλωση στο Βάρσο Κηφισιάς που όμως έγινε Τρίτη πριν το δυστύχημα και όχι Πέμπτη!», σημείωσε στην ανάρτησή της 

Σε νέα της ανάρτηση, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων παρουσίασε και μία εικόνα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος, όπου επιβεβαιώνει ότι η προεγκλογική συγκέντρωση με τους πολίτες πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (28/2) και μία ώρα πριν από το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη. Στην ίδια ανάρτηση προανάγγειλε, πάλι, ότι θα κινηθεί νομικά, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει «καμία ανοχή στους ψεύτες και τους συκοφάντες, που δε σέβονται το τριήμερο εθνικό πένθος».

Οι αναρτήσεις και συνεπώς οι διαψεύσεις της κα Κεραμέως επέφεραν και την αντίδραση της δημοσιογράφου, που παρουσίαζε τη μεταμεσονύχτια εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό. Η ίδια, στην ανάρτησή της, υπογραμμίζει ότι «Το λάθος πρέπει να αναγνωρίζεται και να διορθώνεται, ειδικά όταν δεν γίνεται με πρόθεση. Η αναφορά κατα τη διάρκεια της εκπομπής της Παρασκευής σχετικά με την παρουσία της κ. @nkerameus σε κλειστη εκδήλωση στην Κηφισιά κατα τη διάρκεια του εθνικού πένθους ήταν λάθος», παραδοχή λάθους που αναγνώρισε και η υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας ότι η παραδοχή αποτελεί ένα βήμα προς της σωστή κατεύθυνση.

.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA