Μενού
Εύα_Καϊλή
Εύα Καϊλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε νέες δικαστικές «οδούς» προσφεύγει η κατηγορούμενη Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού που προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις και καρατομήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Qatar Gate. Για την υπόθεση, μάλιστα, μίλησε και ένας εκ των συνηγόρων της, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος και δήλωσε ότι πήγαν στον Άρειο Πάγο, γιατί έτσι πέτυχαν από τους δύο μήνες να πάνε στον έναν μήνα και να έχουν έτσι το δικαίωμα της αποφυλάκισης για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, προσφεύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου.

«Πήγαμε στον Άρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε απ' τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης» σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορός της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος και συνεργάζεται με έναν εκ των κορυφαίων δικηγόρων του Βελγίου προκειμένου να βοηθήσουν στην αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή, έστω με περιοριστικούς όρους, όπως και έγινε και με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Απορρίφθηκε η αίτηση έφεσης - Παραμένει στη φυλακή

Το Εφετείο Βρυξελλών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή,  η οποία κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Βελγίου, μετά την ακροαματική διαδικασία της Τρίτης το δικαστήριο διέταξε την παράταση της κράτησης της πρώην αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κατά δύο μήνες.

Παράλληλα, το δικαστήριο παρέτεινε την κράτηση και του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα κατά ένα μήνα. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου στις 16 Φεβρουαρίου να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί είχε ασκήσει έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του κ. Ταραμπέλα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA