Μενού
theodorikakos
Τάκης Θεοδωρικάκος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ είναι οι δράστες της επίθεσης στον επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο ίδιος, σε ανάρτησή του στα social media, έγραψε:

«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους».

https://twitter.com/theodorikakosp/status/1634547017492865024?s=20

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη ενός εκ των φερόμενων ως δραστών της επίθεσης και του ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν ανήλικο, 17 ετών από το Μαρούσι, ο οποίος φαίνεται πως είναι γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Παράλληλα, οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει κι έναν δεύτερο φερόμενο ως δράστη και θεωρείται θέμα ωρών η σύλληψή του.

Οι Αρχές έχουν αρχίσει να ξετυλίγουν το κουβάρι και όπως φαίνεται μέσα σε σύντομο διάστημα κατάφεραν να ταυτοποιήσουν δύο εξ αυτών, να συλλάβουν τον έναν και να βρίσκονται πολύ κοντά στα ίχνη και των υπολοίπων. Η ασφάλεια συγκέντρωσε υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακείμενων καταστημάτων, αλλά και του εστιατορίου και πλέον, θεωρείται σίγουρο ότι θα συλληφθούν άπαντες.