Μενού
kaili
Εύα Καϊλή | AP
  • Α-
  • Α+

Νέο «όχι» είπαν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ελβετικές αρχές στην αποφυλάκιση της Ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή, η οποία κατηγορείται για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς, Qatar Gate. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός του «Open», το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο των Βρυξελλών απέρριψε το αίτημα της Εύας Καϊλή να αποφυλακιστεί, αίτημα που κατέθεσε η υπεράσπιση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά και την απόφαση του Εφετείου.

Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο είχε αποφασίσει για την κα Καϊλή να παραμείνει στις φυλακές του Βελγίου για ακόμη δύο μήνες. Η διαδικασία από εδώ και πέρα, μετά και την απόρριψη της προσφυγής από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο των Βρυξελλών, ορίζει ότι το αργότερο μέχρι τις 3 Απριλίου το Προδικαστικό Συμβούλιο θα επανεξετάσει το αίτημά της για αποφυλάκιση. Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής βρίσκεται προφυλακισμένη για πάνω από τρεις μήνες, δηλαδή από τη στιγμή της σύλληψής της στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αξιο αναφοράς σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς είναι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των Βρυξελλών πήρε την ίδια απόφαση, δηλαδή αναίρεσε την προσφυγή αποφυλάκισης  και για τον Βέλγο Ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος κατηγορείται για το ίδιο σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπιση του Μαρκ Ταραμπέλα είχε ζητήσει τον αποκλεισμό του Μισέλ Κλεζ από τον φάκελο της υπόθεσης, αίτημα που απορρίφθηκε από το Εφετείο των Βρυξελλών

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA