Μενού
varoufakis
Γιάνης Βαρουφάκης | Kontra
  • Α-
  • Α+

Με σκληρή γλώσσα κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Kontra News 9:30 όπου και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια. «Τι απαντάτε σε πολλούς που λένε ότι βιαστήκατε να μιλήσετε για ανθρώπους της νύχτας» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μελιγγώνης και ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Είναι σα να μου λένε οτι ο κ. Θεοδωρικάκος γνωρίζει καλύτερα από εμένα ποιος με χτύπησε γιατί είχε βγει και είχε μιλήσει για έναν 17χρονο. Εγώ μιλάω για αυτά που ξέρω σαν αυτόπτης μάρτυρας. Ο κύριος που με χτύπησε δεν ήταν 17χρονος, σίγουρα δεν ήταν κάποιας πολιτικής παράταξης ή ιδεολογίας. Είχε την κοψιά ενός ανθρώπου της νύχτας. Αυτό έζησα, με δύσκολο τρόπο, και αυτό είπα.

»Από εκεί και πέρα, έχεις έναν υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε από μόνος του να χρίσει τον εαυτό του ανακριτή, εισαγγελέα, δικαστή, ένορκο και, μάλιστα, να προσπαθήσει να με λοιδορήσει γιατί, σε τελική ανάλυση, αυτό που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν όλες αυτές τις ημέρες ως περιρρέουσα ατμόσφαιρα οι της κυβέρνησης και ο φίλα προσκείμενος Τύπος προς την κυβέρνηση είναι ότι άνθρωποι σαν και εμένα, πολιτικοί αντισυστημικοί, τελικά πέφτουμε θύματα της βίας αντισυστημικών που εκτρέφουμε εμείς μέσα από την αντισυστημικότητα μας. Αυτό είναι το αφήγημα. Εγώ σέβομαι τη Δικαιοσύνη, δεν σημαίνει ότι δεν την κρίνω, αλλά θα περιμένω να δω τι θα πει η δικογραφία και μέχρι τότε καμία άλλη συζήτηση» και στη συνέχεια πρόσθεσε αναφερόμενος στον κ. Θεοδωρικάκο:

«Είναι σα να λέει ο υπουργός οτι ξέρει ποιος με χτύπησε και σιγά μην ξέρω εγώ. Είναι αστείο. Ο κ. Θεοδωρικάκος προσπαθεί να εργαλειοποιήσει την υπόθεση αυτή. Εγώ, πάντοτε, κάθε στιγμή την περασμένη εβδομάδα, προσπάθησα να σταματήσουμε να μιλάμε για αυτό, να μιλήσουμε για τους 57 νεκρούς και την αντισυστημική δυναμική που έχει το κίνημα ιδίως της νεολαίας. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή, κακά τα ψέμματα. Μετά τη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 που στο όνομα της Αριστεράς και του ''Όχι'' ξεκίνησε να εφαρμόζει ολόκληρο το πρόγραμμα της τρόικας, μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις, ξεκινάει μια διαδικασία ηγεμονίας της νεοφιλελεύθερης τροϊκανικής θεώρησης του πως πρέπει να εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Της ιδιωτικομανίας. Ότι τα πάντα πρέπει να γίνουν ιδιωτικά. Με την τραγωδία των Τεμπών αυτό έχει αλλάξει.