Μενού
patsis
Ανδρέας Πάτσης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για ανακριβείς και ελλιπείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης κατ' εξακολούθηση, καθώς και για συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρενθέτου προσώπου κατ' εξακολούθηση, κατηγορείται ο Ανδρέας Πάτσης μετά την ποινική δίωξη που του άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών. Τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που του αποδίδονται, φέρονται να έχουν τελεστεί από 17/7/2019 έως 25/2/2022.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και σε βάρος της νυν και της πρώην συζύγου του. Η νυν σύζυγος κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου και για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή δια παρένθετου προσώπου. Η πρώην σύζυγος κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στις ανακριβείς-ελλιπείς δηλώσεις:

1) Το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα, ο Ανδρέας Πάτσης:

Α. Δεν καταχώρησε πισίνα 28 τμ στο όνομα της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη

Β. Ανέγραψε 2.635 τμ ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής

2) Στη δήλωση 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσού 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ.

3) Σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του από τράπεζα εξωτερικού δήλωσε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκομίσει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Σχετικά με τις εταιρείες, φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου προσώπου στο κεφάλαιο 3 εξ αυτών με έδρα την Κύπρο και η νυν σύζυγος του σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η κύρια ανάκριση θα διενεργηθεί από εφέτη ειδικό ανακριτή ο οποίος αναμένεται να οριστεί το επόμενο διάστημα από την Ολομέλεια Εφετών.