Μενού
kostas ax. karamanlis
Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα με αποδέκτη, όπως αναφέρουν πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή και της εκπομπής του Mega «Live News», την κυβέρνηση έστειλαν οι ψηφοφόροι του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, στις Σέρρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου, οι ψηφοφόροι του πρώην υπουργού στις Σέρρες, που θεωρούνται και γενέτειρα του «καραμανλισμού» λόγω και του Κώστα Καραμανλή, διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι δε θα ψηφίσουν το κόμμα αν δεν «κατέβει» ο «δικός» τους υποψήφιος.

Για την κυβέρνηση αποτελεί «στοίχημα», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υποψηφιότητά του κ. Καραμανλή καθώς μία κίνηση του πρωθυπουργού να τον απομακρύνει από τα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών μπορεί να μεταφραστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζει ένα μεγαλύτερο λάθος στο δυστύχημα στα Τέμπη. Το βασικό κριτήριο, για το οποίο ενδεχομένως θα εγγυηθεί η υποψηφιότητά του κ. Καραμανλή στις εκλογές σύμφωνα με το Mega, αποτελεί ο «καραμανλισμός» και η επιρροή του στη βόρεια Ελλάδα.

Αξιο αναφοράς είναι ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εμφανίστηκε χθες, Δευτέρα (20/3) για πρώτη φορά μετά και την ανακοίνωση της παραίτησής του από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ο Κώστας Καραμανλής. Η σύγκληση της Επιτροπής υπενθυμίζεται ότι έγινε με αφορμή το δυστύχημα που σημειώθηκε με τη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση αναφέρθηκε στα όσα λάμβαναν χώρα στον ΟΣΕ όλα τα χρόνια που βρισκόταν στη θέση του υπουργού.

Ο κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον χώρο του Κοινοβουλίου αναφέρθηκε ναι μεν στο τι οδήγησε στο δυστύχημα στα Τέμπη, όπου και σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι, παρουσίασε τα σχετικά έγγραφα με τα οποία έδειξε την πρόοδο του έργου στον ελληνικό σιδηρόδρομο, αλλά μίλησε και για την υποψηφιότητά του στις ερχόμενες εκλογές, για τις οποίες και ανέφερε ότι η επιλογή του στη Βουλή θα κριθεί από τον «σερραϊκό λαό». Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Mega και της εκπομπής «Live News» εντός του κυβερνητικού κόμματος έχει ληφθεί μία «σκληρή γραμμή» στήριξης.