Μενού
nea dimokratia
Νέα Δημοκρατία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η αδιανόητη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Αθανασίου, σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου και έχασαν τη ζωή τους μετά και τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων 57 άνθρωποι. Συγκεκριμένα ο Νάσος Αθανασίου, μιλώντας για την τραγωδία, ανέφερε ότι ο κύριος υπεύθυνος για αυτήν είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γεγονός που προκάλεσε τόσο την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος, όσο και όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο πάνελ.

Η Νέα Δημοκρατία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι σε «ένα κανονικό κόμμα ο βουλευτής θα είχε ήδη διαγραφεί, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημά της. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο διαγωνισμός κανιβαλισμού, τυμβωρυχίας, κυνισμού και χυδαιότητας στο κόμμα του Πολακισμού, τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται. Σε ένα κανονικό κόμμα ο βουλευτής Ν. Αθανασίου θα είχε ήδη διαγραφεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημά της».

Τι είπε ο Νάσος Αθανασίου

Την πολιτική κόντρα, όπως προαναφέρθηκε, «άναψε» με τις δηλώσεις του για τα Τέμπη αλλά και για τον διαμοιρασμό των ευθυνών σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα ο κ. Αθανασίου. «Οταν ένα παιδί χάνει τη μητέρα του και τον πατέρα του, όπως συνέβη στα Τέμπη, λέγεται ορφανό. Οταν όμως ένας πατέρας και μια μάνα χάνει το παιδί του το 20χρονο, δεν βρίσκεις λέξη να το χαρακτηρίσεις, εκτός ίσως από μία: Μητσοτάκης» είπε ο βετεράνος δημοσιογράφος και νυν πολιτικός σε εκπομπή, για να προκαλέσει αντιδράσεις στο πάνελ, ότι αυτό που ανέφερε, ήταν «πολύ βαρύ».

Ο κ. Αθανασίου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα όσα ανέφερε σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε ότι το χρησιμοποίησε ως παράδειγμα, για να δείξει ότι, «στου κακού τη σκάλα, στο κατέβασμα, όταν σε προκαλεί ο άλλος, τότε μπορείς να κατέβεις κι εσύ».