Μενού
nasos athanasioy
Νάσος Αθανασίου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα διάσταση στα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκπομπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου και ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την τραγωδία έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέφερε ότι παραποιήθηκαν τα όσα είπε, ενώ τα όσα είπε για τον πρωθυπουργό και τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων χρησιμοποιήθηκαν ως «παράδειγμα προς αποφυγήν».

Πιο συγκεκριμένα, στην ίδια ανάρτηση αναφέρθηκε, παράλληλα, στην ανάγκη να διεξαγάγουμε μια πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία. «Τώρα αν κάποιοι δεν κατανοούν την ελληνική γλώσσα, θα τους βοηθήσουμε παραθέτοντας ολόκληρη την συνομιλία και όχι μονάχα ένα απόσπασμα», προσέθεσε, αναρτώντας το σχετικό βίντεο από την εκπομπή στο Action24.

Η ανάρτηση του Νάσου Αθανασίου:

«Σήμερα στο Action 24 με τους δημοσιογράφους, Μαρία Αραμπατζή και τον Θοδωρή Βγενή, ο Νάσος Αθανασίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη να διεξαγάγουμε μια πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία. Οταν προηγουμένως η συνομιλήτρια είχε χρησιμοποιήσει εκφράσεις όπως "άθλιοι" και "αθλιότητες", εδήλωσε ότι και εκείνος θα μπορούε να χρησιμοποιήσει ακόμη βαρύτερες εκφράσεις, ζητώντας εκ των προτέρων συγγνώμη για το παράδειγμα που θα χρησιμοποιήσει. Στην συνέχεια ανέφερε τι είχε ακούσει στα πλαίσια μιας συζήτησης για την τραγωδία στα #Τέμπη. Και το ανέφερε ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Τώρα αν κάποιοι δεν κατανοούν την ελληνική γλώσσα, θα τους βοηθήσουμε παραθέτοντας ολόκληρη την συνομιλία και όχι μονάχα ένα απόσπασμα. Αυτό που γίνεται με την "Ομάδα Αλήθειας" της ΝΔ είναι γελοίο. Είναι σαν να ισχυρίζονται ότι η Αγία Γραφή γράφει "ούκ εστιν Θεός". Και πράγματι το γράφει αυτό - αλλά προσθέτει "πλην Εμού"»!

https://www.facebook.com/watch/?v=161877340085542

Οργισμένη αντίδραση από τη ΝΔ

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η αδιανόητη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Αθανασίου, σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου και έχασαν τη ζωή τους μετά και τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων 57 άνθρωποι. Συγκεκριμένα ο Νάσος Αθανασίου, μιλώντας για την τραγωδία, ανέφερε ότι ο κύριος υπεύθυνος για αυτήν είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γεγονός που προκάλεσε τόσο την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος, όσο και όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο πάνελ.

Η Νέα Δημοκρατία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι σε «ένα κανονικό κόμμα ο βουλευτής θα είχε ήδη διαγραφεί, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημά της. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο διαγωνισμός κανιβαλισμού, τυμβωρυχίας, κυνισμού και χυδαιότητας στο κόμμα του Πολακισμού, τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται. Σε ένα κανονικό κόμμα ο βουλευτής Ν. Αθανασίου θα είχε ήδη διαγραφεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημά της».

Τι είπε ο κ. Αθανασίου

Την πολιτική κόντρα, όπως προαναφέρθηκε, «άναψε» με τις δηλώσεις του για τα Τέμπη αλλά και για τον διαμοιρασμό των ευθυνών σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα ο κ. Αθανασίου. «Οταν ένα παιδί χάνει τη μητέρα του και τον πατέρα του, όπως συνέβη στα Τέμπη, λέγεται ορφανό. Οταν όμως ένας πατέρας και μια μάνα χάνει το παιδί του το 20χρονο, δεν βρίσκεις λέξη να το χαρακτηρίσεις, εκτός ίσως από μία: Μητσοτάκης» είπε ο βετεράνος δημοσιογράφος και νυν πολιτικός σε εκπομπή, για να προκαλέσει αντιδράσεις στο πάνελ, ότι αυτό που ανέφερε, ήταν «πολύ βαρύ».

Ο κ. Αθανασίου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα όσα ανέφερε σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε ότι το χρησιμοποίησε ως παράδειγμα, για να δείξει ότι, «στου κακού τη σκάλα, στο κατέβασμα, όταν σε προκαλεί ο άλλος, τότε μπορείς να κατέβεις κι εσύ».