Μενού
kostas-skrekas
Κώστας Σκρέκας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί. Ήδη ανακοινώσαμε επιδοτήσεις και για τον μήνα Απρίλιο», τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. «Μετά τις επιδοτήσεις του Απριλίου και μετά τις επιδοτήσεις που ανακοίνωσαν οι πάροχοι, υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που θα μπορέσουν να δουν στον λογαριασμό ρεύματος - εξαρτάται από τον πάροχο - τιμές που είναι πολύ κοντά τσα προ κρίσης επίπεδα», επισήμανε ακόμα ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

«Όσο οι τιμές του ρεύματος είναι τέτοιες που τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να τις πληρώσουν, εμείς θα στηρίζουμε, με τρόπο βεβαίως που δεν θα διακινδυνεύουμε τη δημοσιονομική ισορροπία», ξεκαθάρισε παράλληλα ο υπουργός Περιβάλλοντος. 

Παράλληλα, ο Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα παρακολουθεί διαρκώς για αυθαίρετη δόμηση. Όπως εξήγησε ο υπουργός «η πλατφόρμα θα λαμβάνει αεροφωτογραφίες από το 2011 έως σήμερα, και οπού βλέπουμε στο έδαφος ότι θα υπάρχουν αυθαιρεσίες θα επιβάλλονται τα πρόστιμα».

«Με αυτόν τον  τρόπο θα παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη, τις μεταβολές πάνω στη γη, και θα μπορούμε να προλαμβάνουμε από την αρχή την αυθαιρεσία» σημείωσε. Ο Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι «ο έλεγχος θα είναι συστηματικός, θα ξεκινήσουμε από τις αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό και θα προχωρήσουμε σε όλες τις καταγγελίες με σύγκριση του χάρτη του 2011 με το τι συμβαίνει σήμερα».

«Η πολιτική βούληση είναι ξεκάθαρη, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης είναι απόλυτη, δεν θα επιτρέψουμε σε αυθαιρεσίες να νομιμοποιηθούν και να συνεχιστεί η παραβατικότητα, ή θα αναγκαστούν να πληρώνουν δυσβάστακτα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης του αυθαίρετου, που καθίσταται μη συμφέρον να διατηρηθεί ένα αυθαίρετο». «Έκτος των περιπτώσεων που υποχρεωτικά θα οδηγηθούμε στην έκδοση οριστικών πρωτοκόλλων κατεδάφισης» διευκρίνισε ο υπουργός. 

«Φέραμε στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΝ την έκδοση νέων άδειων ανέγερσης κτηρίων, και έχουμε παγώσει στην εκτός σχεδίου δόμηση την ανέγερση νέων κτηρίων μέχρι να ολοκληρωθεί το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο μέχρι τέλος του χρόνου» σημείωσε ο κ. Σκρέκας.