Μενού
mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αυτόνομα συστήματα επιτήρησης, νέα φυλάκια του στρατού και της αστυνομίας, ακόμα περισσότεροι συνοριοφύλακες. Γεγονός αποτελεί η επέκταση του φράχτη στον Έβρο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή. Σε βίντεο που ανήρτησε στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι «αυτό το οποίο έγινε όμως εδώ, μας διδάσκει ότι η πατρίδα μας μπορεί να αλλάζει να γίνεται καλύτερη, το κράτος να γίνεται πιο αποτελεσματικό», συμπληρώνοντας ότι «το νέο τμήμα του τεχνητού εμποδίου του Έβρου που θα κατασκευαστεί θα προσθέσει 35 ακόμα χιλιόμετρα από τους Ψαθάδες μέχρι την Κορνοφωλιά».

Στο βίντεο αναφέρεται: «Αυτό το έργο το οποίο ξεκινήσαμε, αυτό το τεχνητό εμπόδιο, τον φράχτη, θα τον ολοκληρώσουμε σε όλο το μήκος του Έβρου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Εβρίτισσες και στους Εβρίτες έβαλαν πολύ μεγάλη πλάτη και βάζουν πολύ μεγάλη πλάτη. Αυτό το οποίο έγινε όμως εδώ, μας διδάσκει ότι η πατρίδα μας μπορεί να αλλάζει να γίνεται καλύτερη, το κράτος να γίνεται πιο αποτελεσματικό. Το νέο τμήμα του τεχνητού εμποδίου του Έβρου που θα κατασκευαστεί θα προσθέσει 35 ακόμα χιλιόμετρα από τους Ψαθάδες μέχρι την Κορνοφωλιά. Με αυτόνομα συστήματα επιτήρησης και με νέα φυλάκια και του Στρατού και της Αστυνομίας. Και με ακόμα περισσότερους συνοριοφύλακες, οι οποίοι θα αυξηθούν κατά 250. Ο Έβρος, συνεπώς, μας ενώνει και μας δυναμώνει, ώστε να καθορίσουμε μόνοι μας το αύριο για να προχωράμε μαζί ενωμένοι σταθερά, τολμηρά και διαρκώς μπροστά».

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/1243921346330829/

Πού θα επεκταθεί ο φράχτης στον Έβρο 

Η περιοχή που θα επεκταθεί ο φράχτης ξεκινά από τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου και εκτείνεται ως την Κορνοφωλιά Σουφλίου, έκταση 35 χιλιομέτρων. Στα έργα που θα κατασκευαστούν περιλαμβάνεται η ανέγερση ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος ύψους πέντε μέτρων, στο οποίο θα τοποθετηθούν αντι-αναρριχητική λαμαρίνα και κονσερτίνα. Η επέκταση του φράχτη αναμένεται να είναι έτοιμη στους επόμενους 10 μήνες και θα κοστίσει 100 εκατ. ευρώ. 

Η επέκταση έρχεται να προστεθεί στα 37,5 χιλιόμετρα του φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Στο πλαίσιο της σύμβασης για την επέκταση θα γίνουν επίσης χωματουργικές εργασίες για τη συντήρηση τεχνητών εμποδίων, την ενίσχυση και τη διαπλάτυνση αναχωμάτων κατά μήκος του ποταμού Εβρου, αλλά και για τη διάνοιξη νέων οδών επιτήρησης. Σε σημεία όπου θα κριθεί αδύνατο να κατασκευαστούν μόνιμα εμπόδια προβλέπεται δυνατότητα τοποθέτησης φορητών εμποδίων, που δεν θα έχουν βαθιά θεμελίωση αλλά θα βασίζονται σε αντίβαρα.

Πέραν των έργων για την επέκταση του φράχτη θα κατασκευαστούν επτά υπερυψωμένα παρατηρητήρια, που θα έχουν αντιβαλλιστική προστασία, θα βελτιωθούν και θα συντηρηθούν τέσσερα φυλάκια και τέσσερα παρατηρητήρια, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθεί κτήριο για την φύλαξη εξοπλισμού φύλαξης συνόρων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 99,2 εκατομμύρια ευρώ.