Μενού
kasidiaris
Ηλίας Κασιδιάρης | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τελειώνει ο χρόνος στην κλεψύδρα για το τι μέλλει γενέσθαι με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και τη συμμετοχή του ή όχι στις επερχόμενες εκλογές 2023 καθώς ο Αρειος Πάγος αναμένεται να λάβει την απόφασή του στις 5 Μαΐου. Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Mega, το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου, αναμένεται στις 5 Μαΐου να ανακοινώσει τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές. Σημειώνεται πως μόνο οι δικαστές του πολιτικού τμήματος είναι αρμόδιοι για να ανακηρύξουν τα κόμματα βάσει των τελευταίων νομοθετικών διατάξεων, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται να κατέβουν υποψήφιοι στις εκλογές επικεφαλής που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα, μεταξύ αυτών και η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα μέχρι τις 2 Μαΐου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στον Άρειο Πάγο όλες οι υποψηφιότητες, για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, ενώ δύο ημέρες πριν τα κόμματα που επιθυμούν να κατέβουν στις εκλογές θα πρέπει να έχουν καταθέσει το όνομα και το σήμα τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.