Μενού
eva-kaili
Εύα Καϊλή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Θέμα χρόνου είναι η επιστροφή της Εύας Καϊλή στο σπίτι της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης μέχρι την ημέρα της δίκης, καθώς ορισμένα διαδικαστικά θέματα των φυλακών του Χάρεν θα καθορίσουν αν η αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους θα πραγματοποιηθεί σήμερα, τη Μεγάλη Παρασκευή ή τη Δευτέρα του Πάσχα. Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το ποια θα είναι η καθημερινότητα της Ελληνίδας πολιτικού το επόμενο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έως αυτή την ώρα οι αρχές του Βελγίου ψάχνουν να βρουν το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που θα εγκατασταθεί στο σπίτι της Εύας Καϊλή, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, η διαδικασία απαιτεί τρεις εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθεί, ωστόσο αυτή τη φορά γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί νωρίτερα, προκειμένου η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου να κάνει Πάσχα με τους δικούς της και την κόρη της.

Ταυτόχρονα, η μεταφορά της Εύας Καϊλή θα πραγματοποιηθεί με το ειδικό όχημα μεταγωγής, προκειμένου να προστατευθεί από τις τηλεοπτικές κάμερες. Όπως μάλιστα έκανε γνωστό ο ένας εκ των συνηγόρων της κατηγορούμενης για το σκάνδαλο Qatargate, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αποτελεί επιλογή της ίδιας να βρίσκεται σε ξεχωριστό σπίτι από τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος διαμένει ήδη 10 χιλιόμετρα μακριά. Πάντως είναι πολύ πιθανό ότι οι δύο τους θα πρέπει να έρθουν σε επαφή το επόμενο διάστημα. Αν και κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο παρακολουθούνται.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια και χωρίς να έχει ομολογήσει αδικήματα τα οποία δεν έχει διαπράξει. Μία υπόσχεση σάς δίνω: Ότι θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να αποδειχθεί η αθωότητά της. Είναι η πρώτη φορά που την άκουσα, χθες το βράδυ, να αισθάνεται τόσο χαρούμενη, γιατί μπορώ να σας πω τώρα ότι η πληροφορία ότι μπορεί να είναι καλά τα νέα υπήρχε σε εμάς χθες το βράδυ θεσμικά από τους αρμόδιους φορείς».

Η έξοδος της Καϊλή από τη φυλακή, σύμφωνα με το Politico, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πολύμηνη προσπάθεια των αρχών να ξεκαθαρίσουν ποιοι μπορεί να βρίσκονταν υπό την επιρροή ξένων κυβερνήσεων ενώ εργάζονταν στο Κοινοβούλιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία κινείται προς μια δίκη σύντομα, δήλωσε ο Christian De Valkeneer, καθηγητής ποινικού δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο.

«Δεν προϋποθέτει ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε. Στο Βέλγιο, πρόσθεσε ο De Valkeneer, η αποφυλάκιση υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση θεωρείται «επέκταση του εντάλματος σύλληψης, με τη μόνη διαφορά ότι το ένταλμα δεν εκτελείται σε φυλακή». Παρόλα αυτά, οι αρχές σύντομα δεν θα έχουν πλέον κανέναν στη φυλακή, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το πού βρίσκεται η έρευνα.

Επί μήνες, τα δίχτυα των εισαγγελέων μόνο διευρύνονταν, καθώς η αστυνομία συνέλαβε δύο ακόμη νομοθέτες της ΕΕ, τον Βέλγο Μαρκ Ταραμπέλα και τον Ιταλό Αντρέα Κοτσολίνο, καθώς και μια λογίστρια στην Ιταλία, τη Μόνικα Μπελίνι. Ωστόσο οι έρευνες έχουν επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, χωρίς άλλες συλλήψεις και με τη σταδιακή απελευθέρωση υπόπτων σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο Κοτσολίνο και ο Μπελίνι βρίσκονται επίσης και οι δύο ακόμη στην Ιταλία, όπου οι τοπικοί δικαστές ζητούν από το Βέλγιο περισσότερες πληροφορίες προτού αποφασίσουν σχετικά με το αίτημα έκδοσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA