Επιστολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεύθυνο για τα θέματα εξωτερικά πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με αφορμή τα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στο Σουδάν. Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα της νοτιοανατολικής Αφρικής βρίσκονται εγκλωβισμένοι αρκετοί Έλληνες, για τους οποίους και εκφράζεται αγωνία για την κατάσταση της υγείας τους. Ο κ. Δένδιας, στην επιστολή του μάλιστα, στέκεται κατά βάση στην κατάσταση των εγκλωβισμένων Ελλήνων.
Πιο συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιούν διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει την ιδιαίτερη ανησυχία του για την ασφάλεια των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και των δύο τραυματιών και λοιπών Ευρωπαίων πολιτών στο Σουδάν, αναφέροντας και τις προσπάθειες της χώρας μας για την προστασία τους και τον απεγκλωβισμό τους όταν οι συνθήκες τον επιτρέψουν.
Επίσης, ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει τη σημασία του συντονισμού των κρατών – μελών της ΕΕ και τον πρωτεύοντα ρόλο του Ύπατου Εκπροσώπου στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον άμεσο και ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων, καθώς και των λοιπών Ευρωπαίων πολιτών. Επιπλέον, ενημερώνει για τη θέση της Ελλάδας σχετικά με την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας και διεξαγωγής διαλόγου συμφιλίωσης μεταξύ όλων των αντιμαχόμενων πλευρών για την εξασφάλιση σταθερότητας και ενότητας του Σουδάν.Τέλος, επισημαίνει την πρωταρχική σημασία που έχει η ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα του Σουδάν για την ασφάλεια στο Κέρας της Αφρικής.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.