Μενού
mixalis-dimitrakopoylos-vrykselles-kaili.jpg
Εύα Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος | Getty
  • Α-
  • Α+

Ανακοίνωση για την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή για την υπόθεση αποζημίωσης των βοηθών, στην οποία και εμπλέκεται και η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, εξέδωσε ο δικηγόρος της εν Ελλάδι, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι από τις «ενδελεχείς έρευνες από τα θεσμικά όργανα ουδέποτε προέκυψε λήψη "μίζας" από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνει πως «Στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας, που προβλέπεται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λαμβάνουν χώρα συχνοί έλεγχοι οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αφορούν υπερωρίες που καταβλήθηκαν σε βοηθούς, αποζημιώσεις για επαγγελματικά ταξίδια, κονδύλια τα οποία προεγκρίνει ο κάθε Ευρωβουλευτής».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «προς αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να επισημανθεί ότι, σε αντίθεση με όσα ανακριβώς δημοσιεύονται για την Εύα Καϊλή , από τις ενδελεχείς έρευνες από τα αρμόδια θεσμικά όργανα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΛΗΨΗ « μίζας» από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της. Τα ανωτέρω συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση .Συνήθης πρακτική είναι στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, οι τυχόν διαπιστούμενες τυπικές διαφορές με τις προεγκρίσεις να διευθετούνται με τις αρμόδιες υπηρεσίες . Είναι προφανές ότι κάποιες δυνάμεις με ιταμά πολιτικά κίνητρα, βλέποντας ότι καταρρέουν οι κατηγορίες σε βάρος μου για την γνωστή υπόθεση, επιχειρούν να ποινικοποιήσουν διοικητικές πάγιες διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA