Μενού
kasidiaris
Ηλίας Κασιδιάρης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Μπλόκο» στην κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές αποφάνθηκε ο Αρειος Πάγος με ψήφους 9-1 και τον αρεοπαγίτη Φώτη Μουζάκη να μειοψηφεί. Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος αποφάσισε πως το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» που τελεί υπό την προεδρία του Δημήτρη Χατζηλιάδη δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών. Κανονικά θα συμμετάσχει στις εκλογές το «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, καθώς έλαβε το «πράσινο φως» ομόφωνα.

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της τροπολογίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Απρίλιο. Υπενθυμίζεται πως ο καταδικασμένος «διευθυντής» της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», είχε ζητήσει την εξαίρεση τριών δικαστών από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. 

Επίσης κατά την πρώτη διαδικασία ελέγχου ονομάτων και εμβλημάτων από τον Άρειο Πάγο, «κόπηκαν» από τις εκλογές η Πατριωτική Ένωση του Προδρόμου Εμφιετζόγλου στην οποία συμμετείχε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, καθώς επίσης και το κόμμα Πατρίδα της Αφροδίτης Λατινοπούλου. 

Το σκεπτικό για το «μπλόκο» σε Κασιδιάρη

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί και το σκεπτικό της απόφασης για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ωστόσο υπάρχουν οι πρώτες πληροφορίες για τους λόγους για τους ο Άρειος Πάγος έβαλε «μπλόκο».

Οι δικαστές έκριναν ότι το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη είναι συνέχεια της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», για την οποία έχουν καταδικαστεί στελέχη και πρώην βουλευτές της.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκεπτικό τους οι δικαστές αναφέρουν ότι έχουν εντοπίσει άτομα που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος Κασιδιάρη, τα οποία ήταν στην Χρυσή Αυγή. 

Κασιδιάρης: «Απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα»

ilias-kasidiaris
Ηλίας Κασιδιάρης | Eurokinissi

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο Ηλίας Κασιδιάρης, μέσω της δικηγόρου του, Βάσως Πανταζή, έκανε λόγο για «κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους.Το Εθνικό κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου», αναφέρει στη δήλωσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Τα κόμματα που μένουν εκτός εκλογών

Ειδικότερα, εκτός εκλογών μένουν οι εξής συνδυασμοί: ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ), ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.), Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ, Πατριωτική Ένωση Πρόδρομος - Εμφιετζόγλου, Πατρίδα - Αφροδίτη Λατινοπουλου, Πράσινο και Μωβ, Μαζί.

Τα κόμματα που θα συμμετέχουν

1) ΣΥΡΙΖΑ

2) ΚΚΕ (μ-λ)

3) ΟΚΔΕ

4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 

7)  ΚΙΝΗΜΑ 21

8)  ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

9) ΝΙΚΗ

10) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

11) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

12) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ

13) ΟΑΚΚΕ

14) Μ-Λ ΚΚΕ

15) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

17) ΤΟΛΜΑ

18) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

19) ΝΕΑ ΔΟΜΗ

20) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ

21) ΚΟΤΕΣ

22) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

23) SOCIAL

24)  ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

25) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

26) ΕΑΝ 

27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1)  ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 

2)  ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 

3)  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  

4)  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  

5)  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  

6)  ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 

7)  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 

8)  ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α 

Μεμονωμένοι  υποψήφιοι

1) ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΠΡΟΪΤΣΗΣ  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.