Μενού
areios-pagos
Αρειος Πάγος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στις 8 το βράδυ θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων που θα μετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως ενημέρωσε ο Άρειος Πάγος. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται στην τελική απόφαση για τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη και την τύχη που θα έχει τόσο το κόμμα στο οποίο συμμετέχει ο ίδιος, όσο και το ενδεχόμενο συνεργασιών που προτίθεται να κάνει.

Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών μπαίνει και το εάν ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής «κρύβεται» πίσω από άλλα κόμματα, ενώ ανάρτηση σχετικά με τη συνεδρίαση έκανε και ο ίδιος ο Κασιδιάρης, σημειώνοντας πως αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει το «μπλόκο», η κίνησή του θα είναι αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική. Υπενθυμίζεται πως απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη για εξαίρεση τριών δικαστών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, που τους κατηγορούσε για αμεροληψία και για προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό να αποκλειστεί το κόμμα του από τις εκλογές.

Οι δικαστές, παράλληλα, θα εξετάσουν τα δεδομένα και για το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου που αρχικά είχε στηρίξει, ως πρόεδρος το κόμμα του καταδικασθέντα πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος επέλεξε να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ωστόσο οι έντονες φήμες πως ο πρώην αντιεισαγγελέας ήταν το «όχημα» προκειμένου ο Ηλίας Κασιδιάρης να βρεθεί από την «πίσω πόρτα» στη Βουλή τον οδήγησαν στην αλλαγή στάσης.

Ήδη το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου έχει αποκλείσει από τη διαδικασία των εκλογών το κόμμα Μπογδάνου - Εμφιετζόγλου αλλά και το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου έπειτα από προσφυγή που είχε καταθέσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.