Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον Άρειο Πάγο «σκόνταψε» η «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου - Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Το Α1 πολιτικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε «προβληματικό» τόσο το σύμβολο όσο και το όνομα του κόμματος, με συνέπεια να μην μπορεί να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές της
21ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, εις βάρος του κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» - ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα, με το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου να κάνει ομόφωνα δεκτή την προσφυγή.

Επιπλέον, οι δικαστές έκριναν πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

komma

Η πρώτη αντίδραση Μπογδάνου 

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά την εξέλιξη με το «μπλόκο» στο κόμμα του, σχολίασε στο twitter πως: Το καθεστώς κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί. Ο Άρειος Πάγος αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την #ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά.

Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους».

https://twitter.com/bogdanosk/status/1651631555608027158

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.