Μενού
ekloges
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνολικά 36 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι από τους 50 που είχαν καταθέσει συμμετοχή έλαβαν το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο για να συμμετέχουν στις εκλογές 2023. Εκτός έμεινε το κόμμα του Κασιδιάρη, του Mr. Coco Mat Πολ Ευμορφίδη καθώς επίσης και η συμμαχία «Πράσινο & Μωβ»  που αποτελείται από μέλη του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων, αλλά και των κομμάτων Πράσινοι, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, οικο-φεμινιστικό κίνημα Κύκλος.

«Πληροφορηθήκαμε προ ολίγου ότι η Συμμαχία Πράσινο & Μωβ αποκλείστηκε από τις επερχόμενες εκλογές. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτα για την αιτιολογία της απόφασης του Αρείου Πάγου. Θα είμαστε στο δικαστήριο για να πληροφορηθούμε για το σκεπτικό της απόφασης», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι επικεφαλής Βασιλική Γραμματικογιάννη και Δομήνικος Χρυσίδης.

prasino-mob

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και θα καταθέσουμε υπόμνημα ένστασής μας με τις απόψεις μας στο διάστημα που καθορίζει ο νόμος. 
Το Πράσινο & Μωβ είναι ένα νέο σχήμα με σημαντικές ιδέες για την μεταρρύθμιση της χώρας και την προστασία του περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε ώστε να μας επιτραπεί να συμμετάσχουμε κανονικά στις εκλογές», αναφέρουν. 

Εκλογές 2023: Τα κόμματα που μένουν εκτός 

Εκτός εκλογών μένουν οι εξής συνδυασμοί: ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ), ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.), Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ, Πατριωτική Ένωση Πρόδρομος - Εμφιετζόγλου, Πατρίδα - Αφροδίτη Λατινοπουλου, Πράσινο και Μωβ, Μαζί.

Τα κόμματα που θα συμμετέχουν

1) ΣΥΡΙΖΑ

2) ΚΚΕ (μ-λ)

3) ΟΚΔΕ

4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 

7)  ΚΙΝΗΜΑ 21

8)  ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

9) ΝΙΚΗ

10) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

11) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

12) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ

13) ΟΑΚΚΕ

14) Μ-Λ ΚΚΕ

15) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

17) ΤΟΛΜΑ

18) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

19) ΝΕΑ ΔΟΜΗ

20) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ

21) ΚΟΤΕΣ

22) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

23) SOCIAL

24)  ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

25) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

26) ΕΑΝ 

27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1)  ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 

2)  ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 

3)  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  

4)  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  

5)  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  

6)  ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 

7)  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 

8)  ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α 

Μεμονωμένοι  υποψήφιοι

1) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.