Μενού
eymorfidis
Πολ Ευμορφίδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνολικά 36 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι από τους 50 που είχαν καταθέσει συμμετοχή έλαβαν το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο για να συμμετέχουν στις εκλογές 2023. Οι αρεοπαγίτες που διενήργησαν έλεγχο νομιμότητας για τη συμμετοχή των κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές 2023 αποφάσισαν για διάφορους λόγους ότι 14 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, δεν καλύπτουν τα κριτήρια που υπάρχουν από τον νόμο και έτσι κόπηκαν.

Και ενώ τα φώτα της δημοσιότητας έκλεψε η απόφαση των αρεοπαγιτών για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες», στα... ψιλά βρέθηκε η είδηση πως μεταξύ των «κομμένων» βρίσκεται και το κόμμα του γνωστού επιχειρηματία Πολ Ευμορφίδη. Μάλιστα, ο «Mr. Coco Mat» είχε προχωρήσει και σε προεκλογική εκστρατεία, με την πρώτη συγκέντρωση που είχε διοργανώσει στην Πνύκα την Κυριακή 23 Απριλίου να κλέβει τις εντυπώσεις καθώς είχε κάνει την εμφάνισή του με ξύλινο ποδήλατο.

eymorfidis
Πολ Ευμορφίδης | Eurokinissi

Επιστρέφοντας όμως στα της απόφασης του Αρείου Πάγου, εκτός εκλογών τέθηκαν όπως είχε γίνει γνωστό ήδη τα κόμματα Πατρίδα της Αφροδίτης Λατινόπουλου, η Πατριωτική Ένωση Πρόδρομος – Εμφιετζόγλου στην οποία συμμετείχε και το κόμμα ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. του Κωνσταντίνου Μπογδάνου καθώς και το κόμμα Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος του Νίκου Νικολόπουλου.

Ειδικότερα, εκτός εκλογών μένουν οι εξής συνδυασμοί:

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ), ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.), Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ, Πατριωτική Ένωση Πρόδρομος – Εμφιετζόγλου, Πατρίδα – Αφροδίτη Λατινοπουλου, Πράσινο και Μωβ, Μαζί.

Τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις εκλογές 2023

1) ΣΥΡΙΖΑ

2) ΚΚΕ (μ-λ)

3) ΟΚΔΕ

4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

7) ΚΙΝΗΜΑ 21

8) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

9) ΝΙΚΗ

10) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

11) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

12) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ

13) ΟΑΚΚΕ

14) Μ-Λ ΚΚΕ

15) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

17) ΤΟΛΜΑ

18) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

19) ΝΕΑ ΔΟΜΗ

20) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ

21) ΚΟΤΕΣ

22) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

23) SOCIAL

24) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

25) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

26) ΕΑΝ

27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

6) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

7) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

8) ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α

Μεμονωμένοι υποψήφιοι

1) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.