Μενού
mitsotakis - nikaia
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νίκαια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη Νίκαια, την εκλογική περιφέρεια του Β' Πειραιά, βρέθηκε νωρίτερα, σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 για τη στάση που κράτησαν απέναντι στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

«Δύο θλιβερές εξαιρέσεις που πρέπει σήμερα να λογοδοτήσουν και αν μη τι άλλο να ζητήσουν συγνώμη απ' όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και να αναγνωρίσουν το λάθος τους όταν ισχυριζόντουσαν ότι αυτά που κάναμε δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψει τον Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός για τη στάση που κράτησαν τα δύο κόμματα απέναντι στην τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία και θεσπίστηκε το «μπλόκο» στο κόμμα «Έλληνες».

«Αναρωτιέμαι πως αισθάνονται σήμερα αυτοί οι οποίοι ήταν απόντες από τη μάχη που έπρεπε να δώσουμε όλοι μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ποτέ τη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή πάνω στην οποία πάτησε η επιχειρηματολογία του τμήματος του Αρείου Πάγου, αρνήθηκε να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας το αυτονόητο ότι ουσιαστικά πίσω από το κόμμα που διεκδικούσε την κάθοδο στις εκλογές κρύβεται μία εγκληματική οργάνωση που έχει καταδικαστεί για τη χρήση εγκληματικής βίας», πρόσθεσε παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης.

Είπε, επίσης, πως «είχε τη δυνατότητα γιατί έγινε μια τελευταία προσπάθεια για να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σκεφτείτε πόσο ισχυρή θα ήταν η θέση μας αν τα τρία μεγάλα κόμματα προσέρχονταν μαζί στο δικαστήριο και ισχυριζόντουσαν το αυτονόητο. Κι όμως επέλεξε ο δήθεν αριστερός και προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ να είναι απέναντι από αυτό το μέτωπο κοινή λογικής και δημοκρατίας το οποίο ορθώσαμε εμείς. Μαζί με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος μας είπε δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα του Κασιδιάρη από τη Βουλή».

«Υψώσαμε ανάχωμα δημοκρατίας»

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία και θεσπίστηκε το μπλόκο στο κόμμα του Κασιδιάρη, σημειώνοντας πως «η απόφαση του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την κάθοδο των φονιάδων της ΧΑ στις εκλογές. Υψώσαμε ανάχωμα Δημοκρατίας».

«Η ρύθμιση που ψηφίσαμε δοκιμάστηκε στην πράξη και είχε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα  και είμαι περήφανος σήμερα ως δημοκρατικός προοδευτικός πολίτης που η παράταξη της ΝΔ ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στη μάχη και κέρδισε τη μάχη. Ήταν μια μάχη για τη Δημοκρατία και την κερδίσαμε σήμερα», σημείωσε παράλληλα ο πρωθυπουργός.

Τα «βέλη» για την προοδευτική διακυβέρνηση 

Δεν έλειψαν οι αναφορές του πρωθυπουργού και στο σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 σημειώνοντας πως «μπορεί να έρθουν μία μέρα να σας πουν έκλεισαν οι τράπεζες και τα ευρώ σας έγιναν "Δήμητρες"».

«Και γι’ αυτό το μέλλον θέλουμε να μιλήσουμε μέχρι τις εκλογές Και να μπορούν να συγκρίνουν οι πολίτες όχι μόνο για όσα πετύχαμε… ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει αλλάξει μυαλά, τα ίδια έλεγε τότε τα ίδια και τώρα… τις ίδιες παρέες κάνει», τόνισε επίσης.

«Γιατί οι πολλές παρέες με τον κ. Βαρουφάκη  έχουν δώσει σε διάφορους ιδέες για το πως μπορούν να αντιληφθούν την προοδευτική διακυβέρνηση, γιατί αν εγώ κατάλαβα καλά, προοδευτική διακυβέρνηση όπως την αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του κ. Βαρουφάκη σημαίνει πολύ απλά ότι μπορεί να έρθει κάποια στιγμή κάποιος και να σας πει «λυπάμαι κλείσανε οι τράπεζες και τα ευρώ σας έγιναν Δήμητρες», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός σχετικά με τα μετεκλογικά σενάρια.

«Επειδή λοιπόν όλα αυτά τα δοκιμάσαμε, επειδή φτάσαμε πολύ κοντά στο χείλος του γκρεμού, επειδή δεν ξεχνάμε τι έγινε το α’ εξάμηνο του 2015. Τους λέμε ευχαριστούμε πάρα πολύ δεν θέλουμε να γυρίσουμε σ εαυτή την εποχή. Θέλουμε να κοιτάξουμε σταθερά και τολμηρά στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά

mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi

Το κομμάτι των συντάξεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους πολίτες, στάθηκε και στο κομμάτι των συντάξεων, σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας λέει τώρα για την προσωπική διαφορά που ο ίδιος ψήφισε».

«Εμείς λέμε οι συντάξεις θα αυξάνονται κάθε χρόνο ανάλογα με τους ρυθμούς οικονομίας. Και για όσους έχουν προσωπική διαφορά εμείς θα σας στηρίζουμε ώσπου να σβήσει οριστικά η προσωπική διαφορά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.