Μενού
kanellopoylos
Νίκος Χατζηνικολάου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος | Glomex
  • Α-
  • Α+

«Γνήσιος κεντρώος» δήλωσε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, πρόεδρος του ΕΑΝ, ο οποίος είχε ανακοινωθεί ως «πρόεδρος» του κόμματος του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, πριν αποσυρθεί από τη συγκεκριμένη θέση, μετά την «άσκηση πιέσεων σε ανώτατο δικαστικό», καθώς όπως είπε, το κόμμα δεν θα είχε προοπτική.

«Οι του Κασιδιάρη ήρθαν σε επαφή με δικούς μου ανθρώπους και έθεσαν θέμα συνεργασίας μας, καθώς όπως είπαν διάβασαν την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος μας, του ΕΑΝ και είπαν “κ. Κανελλόπουλε, ελάτε να διοικήσετε το κόμμα και να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κανελλόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Δεν ήταν κανένα κόλπο. Είπαν “ελάτε να διοικήσετε εσείς το κόμμα και να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας”», ομολογώντας πάντως ότι «είναι εύλογο το ερώτημα γιατί απευθύνθηκαν σε μας τα στελέχη του Κασιδιάρη και όχι σε άλλο κόμμα», υποστήριξε.

 

 

 

Μιλώντας για τις κατευθυντήριες αρχές του δικού του κόμματος είπε πως είναι «Ελευθερίας, Νόμου, Τάξης, Εργασίας, Έθνους, Πατρίδας, Θρησκείας, Οικογένειας, Αξιών». «Προφανώς ο χιτλερικός σταυρός δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Εμείς στην ιδρυτική διακήρυξη του ΕΑΝ καλούμε όσους ασπάζονται τις ιδέες μας να σταθούν στο πλευρό μας, χωρίς να μας ενδιαφέρει η μέχρι τώρα πολιτική τους πορεία», πρόσθεσε.

«Οφείλουν όλοι να σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε, μέχρι έκδοσης αμετακλήτου καταδικαστικής αποφάσεως, είναι αθώος. Αυτό ισχύει βάσει του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εφαρμόζεται από όλα τα δικαστήρια της χώρας», τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος συμπληρώνοντας ότι «το 2020 ιδρύθηκε το κόμμα Κασιδιάρη. Το 2019 κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ουδέποτε απασχόλησε τις Αρχές ούτε το κόμμα αυτό ούτε ο Κασιδιάρης, εγώ είμαι εισαγγελέας 40 χρόνια και σέβομαι τις Αρχές».

«Αν ο κ. Κασιδιάρης, μετά το πέρας της έφεσης του αθωωθεί, τι θα λένε όλοι; Για αυτό λέμε για το τεκμήριο της αθωότητας, γιατί οι σημερινοί κατήγοροι του, θα απολογούνται» είπε ο κ. Κανελλόπουλος ενώ αναφερόμενος στο σενάριο το κόμμα «ΕΑΝ» να είναι το plan Β και ο «δούρειος ίππος» για τον Κασιδιάρη, είπε: «Αυτό και μόνο είναι ύβρις και συκοφαντία εναντίον μου».

Αναφερόμενος στις αναφορές και τις καταγγελίες του Χρήστου Τζανερίκου τόνισε πως «δεν έχει νομική υπόσταση ότι ήμουν πρόεδρος του κόμματος του Κασιδιάρη εγώ, διότι είδα τις κινήσεις και τις δημόσιες καταγγελίες για άσκηση πιέσεων σε ανώτατο δικαστικό και παραιτήθηκα και ουδέποτε κατέθεσα το σχετικό καταστατικό του κόμματος Κασιδιάρη που έλεγε ότι εγώ είμαι Πρόεδρος. Όταν γίνονται στο παρασκήνιο όλα αυτά, ο Κανελλόπουλος είναι δυνατόν να συμμετέχει στο κόμμα του Κασιδιάρη, το οποίο δεν έχει προοπτική;».

«Δεν επιδιώκουμε να ”συγκινήσουμε” τους ψηφοφόρους του κόμματος του Ηλίου Κασιδιάρη. Εμείς έχουμε τη δική μας γραμμή: Καλούμε τους πολίτες από όποιο μέρος του πολιτικού φάσματος και αν είναι, από αριστερά και έως δεξιά, να πυκνώσουν τις τάξεις του κόμματος μας, όπως έχει δικαίωμα να κάνει ο καθένας. Αν με ρωτήσετε, θα απαντήσω ότι εγώ είμαι “γνήσιος κεντρώος”, κάτι που δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ δεν είμαι πλασμένος για τις ακροδεξιές και ναζιστικές απόψεις και θέσεις», υποστήριξε.

«Όλοι οι Έλληνες πολίτες αποτελούμε μια εθνική οικογένεια και ο καθένας αξιώνει σεβασμό από τον άλλον. Εκείνοι που συμμετέχουν στο κόμμα του Κασιδιάρη δεν είναι εχθροί του έθνους, είναι Έλληνες πολίτες, σε έναν πόλεμο θα συμμετάσχουμε όλοι».

Η «ολέθρια παρουσία των παλαιών κομμάτων»

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δηλώνει πως «το πλήρωμα του χρόνου έφθασε. Ή ώρα της μάχης και του αγώνος ήλθε. Όλοι επί ποδός εκλογικής μάχης. Εμπρός όλοι στο πλευρό του ΕΑΝ» «Νύχτα και μέρα, όπου και αν βρίσκεστε, στη θάλασσα ή στη στεριά, στο εργοστάσιο ή στο γραφείο, στους δρόμους και στα σπίτια σας, στα χωράφια ή στα καφενεία, δώστε τη μάχη υπέρ του ΕΑΝ» σημειώνει.

Όπως επισημαίνει, το ΕΑΝ «δεν έχει τηλεοπτικά κανάλια, δεν έχει ραδιοφωνικούς σταθμούς, δεν έχει χρηματοδότες, ούτε κρατικές επιχορηγήσεις και στρατιές δημοσιογράφων, για να προβάλλουν το κόμμα μας. Ως όπλα διαθέτουμε την ψυχή μας και την πίστη μας στο δίκαιον του αγώνος μας». Σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, «επί μισό αιώνα τα παλαιά κόμματα δίδουν άφθονες υποσχέσεις. Όλοι σας υπόσχονται επίγειον παράδεισον. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, σας υπόσχονται καλύτερες ημέρες. Ωστόσο, η ζωή σας κάθε μέρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μην τους πιστεύετε» δηλώνει.

Όπως συμπληρώνει, «οι εκλογές της 21 Μαΐου πρέπει να σημάνουν το τέλος της πολιτικής δράσεως των παλαιών κομμάτων, τα οποία φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για όσα η χώρα και ο λαός υπέστησαν και εξακολουθούν να υφίστανται. Μετά από μισό Αιώνα, η σελίδα της μεταπολιτεύσεως πρέπει επειγόντως να κλείσει. Ο μεταπολιτευτικός όλεθρος πρέπει να σταματήσει. Η χώρα και ο λαός πρέπει να απαλλαγούν από την ολέθρια παρουσία των παλαιών κομμάτων. Η ώρα του λαού ήλθε» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΑΝ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA