Το κόμμα «Νίκη» είναι ένα από τα 36 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς πήρε το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο.
Ιδρύθηκε το 2019 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το τιμόνι έχει αναλάβει ο Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος, θεολόγος, συγγραφέας και, όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του, «συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης. Βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς ‘δεξιές’ κι ‘αριστερές’ παρωπίδες ή γενικόλογους ‘πατριωτισμούς’ αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».
Μάλιστα, το κόμμα «Νίκη» ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, συγκεντρώνοντας 1%.
Τη Δευτέρα 8 Μαΐου ανακοινώθηκε μία υποψηφιότητα – έκπληξη στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος, καθώς θα είναι υποψήφια βουλευτής η Μαρία Εζνεπίδου, ανιψιά του Αγίου Παϊσίου. Η υποψηφιότητα Εζνεπίδου επιδιώκει να προσελκύσει ψηφοφόρους από τον «σκληρό» εκκλησιαστικό χώρο.
Παράλληλα, ορισμένοι εκτιμούν ότι το εν λόγω κόμμα, καθώς και η υποψήφια ανιψιά ενός… Αγίου, αναμένεται να πιέσουν ιδιαίτερα την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.
Οι Εκλογές 2023 είναι στο reader.gr!
Μείνε ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει στα στρατόπεδα των κομμάτων και τις κινήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ειδήσεις για τις Εκλογές 2023 και αναλυτικοί οδηγοί για τους ψηφοφόρους στο reader.gr
- Στέφανος Τραχανάς: «Η επιστήμη δεν με παρηγορεί απέναντι στο θάνατο»
- Duffy: Η τραγουδίστρια του Mercy εμφανίστηκε δημόσια 16 χρόνια μετά την απαγωγή και τον βιασμό της
- Πορτοσάλτε για Μητσοτάκη και εκλογές: «Αν αυτό το λέτε σοβαρότητα, εγώ πάω πάσο»
- Λόπεζ: «Θα έκανα σεξ με οποιονδήποτε από τους ηθοποιούς της ταινίας True Romance»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.