Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία θέση στο Κοινοβούλιο θα διεκδικήσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, που θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, μερικά από τα μικρά κόμματα που κόπηκαν από τον Άρειο Πάγο στη διαδικασία της 21ης Μαΐου.

Όπως αναφέρουν Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Αφροδίτη Λατινοπούλου στο Mega, δύο επικεφαλής κομμάτων που «κόπηκαν» από τη μάχη λόγω σήματος ή ονόματος, σκέφτονται να αλλάξουν στρατηγική μετά και το πρώτο μπλόκο που τούς τέθηκε. Πιο συγκεκριμένα, δηλώνουν βέβαιοι ότι θα δώσουν τη μάχη και θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Εκλογές 2023: Η νέα στρατηγική Μπογδάνου και Λατινοπούλου

«Αλλάζουμε όνομα, αλλάζουμε σύμβολο ως ‘’Πατριωτική Δύναμη’’ κατεβαίναμε στις εκλογές», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, πρόεδρος της «Πατριωτικής Ένωσης». Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του κόπηκε λόγω ονόματος και συμβόλου, με τον επιχειρηματία, Πρόδρομο Εμφιετζόγλου που ηγείται εξίσου του κινήματος, να έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ.

«Πιστεύουμε πως θα πετύχουμε ένα μεγάλο ποσοστό. Αυτό είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η συνεργασία των πατριωτικών δυνάμεων και εφόσον το καταφέρουμε τότε με τα ποσοστά μας θα μπορούσαμε να μπούμε στη Βουλή».

Αποφασισμένη να αλλάξει όνομα στο κόμμα της, για να ξεπεράσει τον σκόπελο του Αρείου Πάγου, δηλώνει και η πρόεδρος της «Πατρίδας», Αφροδίτη Λατινοπούλου. «Έχει γίνει όλη η διαδικασία για να αλλάξουμε το όνομα του κόμματος. Το νέο όνομα είναι ‘’Φωνή Λογικής’’ και κατεβαίνουμε κανονικά και μάλιστα πιο δυνατοί».

Εκλογές 2023: Τι θα γίνει με τον Κασιδιάρη

Στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αναμένεται να κάνει γραπτή δήλωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχεται εισηγήσεις για νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο, με στενούς συνεργάτες του ωστόσο να εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την τύχη μιας ενδεχόμενης νέας προσπάθειας.

«Στο κόμμα υπάρχουν αξιόλογα πρόσωπα, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, καθημερινοί άνθρωποι και δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω», λέει η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Οι επικεφαλής των κομμάτων που δεν πήραν μέρος στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, αναλύουν το αποτέλεσμα και κλειδώνουν τη νέα τους στρατηγική.

«Απευθυνόμαστε στον κ. Νατσιό, στον κ. Βελόπουλο, σε όλα τα κόμματα που υπηρετούν τον υγιή πατριωτικό χώρο», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. «Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως θα πάμε εξαιρετικά.  Υπάρχει πολύς κόσμος που μας στηρίζει και καθημερινά μας στέλνει αγάπη», είπε με τη σειρά της η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

«Οι ψήφοι του Κασιδιάρη πήγαν σε μεγάλο βαθμό και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Υπήρξε μία εσωτερική γραμμή μέσα από το κόμμα αλλά και στη Νίκη», συμπλήρωσε ο Μπογδάνος για το πώς κατανεμήθηκαν οι ψήφοι του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη

Ο πήχης τόσο στο κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου όσο και σε εκείνο που ηγείται η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μπαίνει ψηλά και φτάνει στο 3% που εξασφαλίζει είσοδο στη Βουλή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.