Μενού
kalpes-ekloges
Η κάλπη των εκλογών | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι εκλογές περασμένης Κυριακής έδωσε πολλά νέα ενδιαφέροντα δεδομένα, όπως ότι αυτήν τη στιγμή έχουμε τρία κόμματα που βρίσκονται στο όριο του 3% και αξιώνουν την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή.

Πόλεμος «Ελληνικής Λύσης» – «Νίκης»

Συνθήκες ανοιχτού «πολέμου» έχει προκαλέσει η αντιπαράθεση στα δεξιά του πολιτικού συστήματος, μεταξύ της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου και της «Νίκης» ου Δημήτρη Νατσιού.

Ο κομματικός ανταγωνισμός εντείνεται από το γεγονός πως τα δύο κόμματα απευθύνονται σε κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων, ενώ η εκλογική επιτυχία του νεοσύστατου συνδυασμού που κατέγραψε ποσοστό 2,92%, οδήγησαν τον κ. Βελόπουλο στο να εξαπολύσει σφοδρότατη επίθεση έναντιον του.

Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης», χαρακτήρισε τη «Νίκη» υποκομματίδιο που στήθηκε από τη ΝΔ για τον χτυπήσει.

«Μας σφήνωσαν μια μαχαιριά στην πλάτη. Πως κινήθηκε στη Β. Ελλάδα ένας κομήτης περίεργος έχω στοιχεία. Νέο σχήμα υποκομματίδιο. Είναι κόμμα εναντίον της ΕΛΛΥΣΗΣ που στήθηκε από τη ΝΔ και έχω στοιχεία».

Λίγο αργότερα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, ήρθε η απάντηση από τη «Νίκη» που ζήτησε στοιχεία για τις καταγγελίες και υπενθύμισε τα ανομήματα Βελόπουλου με τις αναφορές του στα χειρόγραφα του Ιησού.

«Καλούμε τον κ. Βελόπουλο να φέρει στη δημοσιότητα τα ‘στοιχεία’ του, τα οποία είμαστε βέβαιοι ότι συναγωνίζονται σε γνησιότητα τα ‘χειρόγραφα του Ιησού’ που εμπορευόταν από το τηλεκατάστημά του. Ένας άνθρωπος που διεκήρυττε δημοσίως ότι ο Ιησούς είναι νόθο παιδί Έλληνα στρατιώτη, δεν μπορεί να αυτοτιτλοφορείται ''ορθόδοξος''».

Αισιόδοξη η Ζωή Κωσταντοπούλου

Η Ζωή Κωσταντοπούλου, από την άλλη, που έδωσε στη δημοσιότητα το κινητό της τηλέφωνο προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί της οι πολίτες, δήλωσε βέβαιη για την εκλογική επιτυχία και είσοδο της «Πλεύσης Ελευθερίας» στην επόμενη Βουλή.

«Τόσοι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να αλλάξουμε τον κόσμο. Ο στόχος μας είναι αυτός και παραμένει, με πρώτο βήμα αυτό που έγινε και δεύτερο την είσοδο της ''Πλεύσης'' στη Βουλή στις εκλογές».

Η Κ. Κωνσταντοπούλου, που κατέγραψε στις εκλογές του Μαΐου ποσοστό 2,89%, άφησε αιχμές και στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως η κατάρρευσή του οφείλεται στο ότι δεν υπερασπίστηκε την κοινωνία.

Την Κυριακή αναμένεται να ορκιστεί η νέα Βουλή προκειμένου να διαλυθεί την επομένη και να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του Ιούνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.