Μενού
eva-kaili
Εύα Καϊλή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Εύας Καϊλή καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποφασίστηκε από το βελγικό δικαστήριο να της αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» και να τεθεί απλά υπό περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης (25/5) αποφασίστηκε η άρση στο καθεστώς της ηλεκτρονικής επιτήρησης της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Βέλγος δικαστής κατά της διαφθοράς που είναι αρμόδιος για το Qatar Gate, στο οποίο εμπλέκεται η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, ήρε σήμερα την ηλεκτρονική παρακολούθηση που είχε επιβληθεί στην Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, δήλωσε χαρακτηριστικά στο AFP εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εύα Καϊλή συνελήφθη τον Δεκέμβριο στη βελγική πρωτεύουσα και αποφυλακίστηκε στα μέσα Απριλίου, αλλά τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Το μέτρο αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο για τη συνέχιση της έρευνας και είναι πλέον ελεύθερη, υπό δικαστική επιτήρηση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας Eric Van Duyse

Υπενθυμίζεται ότι η Έυα Καϊλή είχε καταθέσει αίτημα να τής αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης. Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι «στις άμεσες προτεραιότητές της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο».

Ο ίδιος τόνισε ακόμα ότι «υπάρχουν στοιχεία, που δεν είναι ακόμα γνωστά στην κοινή γνώμη που ενισχύουν την αθωότητά της».

Η κίνηση αυτή από την πλευρά της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ήρθε έπειτα από την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους και χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Και οι δύο κατηγορούνται για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία εμπλέκονται το Κατάρ και το Μαρόκο.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.