Μενού
mitsotakis - omilia
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, αλλά και το πώς αισθάνθηκε ο ίδιος μετά και τη νίκη του στη διαδικασία της 21ης Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς τα στελέχη του, απαιτώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας. Σκιαγραφεί και την ταυτότητα της κυβέρνησης που προτίθεται να σχηματίσει, αντλώντας από τη δεξαμενή των νέων προσώπων που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, είναι σαφής: «Δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι».

Τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός στάθηκε, παράλληλα, και στα σενάρια συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, αποκλείοντας κάτι τέτοιο. Ειδικότερα, αποκλείει κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια», που κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος υπογράμμισε και την αναγκαιότητα αυτοδυναμίας του κυβερνώντος κόμματος, ένα μήνυμα που είχε επαναλάβει και κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για τη μάχη της 21ης Μαΐου.

«Μονόδρομος η αυτοδυναμίας της χώρας»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε στη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά το ζήτημα της «αυτοδυναμίας» μετά και την κάλπη.  «Είναι σαφές ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος και είναι μονόδρομος, όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί το λένε όλοι οι άλλοι. Αυτό το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά είναι οποιαδήποτε συνεργασία με κόμματα ή κομματίδια εκ δεξιών της ΝΔ. Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να συμβεί αυτό.  Συνεπώς, αυτοδυναμία της ΝΔ θα σημάνει παντοδυναμία της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Αν οι πολίτες επιθυμούν μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση  οφείλουν να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να επαναβεβαιώσουν την ψήφο τους.  Και βέβαια θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του την αριθμητική του νέου εκλογικού νόμου. Αν έχουμε, πράγμα πιθανό, περισσότερα κόμματα στη Βουλή, τότε αυξάνεται ο πήχυς της αυτοδυναμίας. Και κατά συνέπεια, τίποτα δεν είναι δεδομένο.  Η κάλπη είναι και πάλι άδεια.  Πρέπει να πάμε να ξαναψηφίσουμε.  Τότε κληθήκαμε να νικήσουμε. Τώρα καλούμαστε να κυβερνήσουμε» τόνισε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οι Εκλογές 2023 είναι στο reader.gr!

Μείνε ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει στα στρατόπεδα των κομμάτων και τις κινήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ειδήσεις για τις Εκλογές 2023 και αναλυτικοί οδηγοί για τους ψηφοφόρους στο reader.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.