Μενού
tsipras - eklogiki epitropi
Ο Αλέξης Τσίπρας στην εκλογική επιτροπή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δηλώσεις αμέσως μετά και τη λήξη της συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στο Αιγάλεω, έκανε το απόγευμα της Δευτέρας (29/5) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τον Διονύση Τεμπονέρα, γιο του αείμνηστου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος και ανέλαβε τον ρόλο του συντονιστή της Εκλογικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από αρκετά νέα πρόσωπα, προκειμένου να επικοινωνήσουν με καλύτερο τρόπο τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει και των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

«Η σημερινή συγκρότηση και συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής είναι μία χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούσαμε και ακούμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών και λαμβάνουμε το μήνυμά τους. Μπορούμε και πρόκειται να γίνουμε καλύτεροι, να αλλάξουμε και η απάντησή μας βρίσκεται στο να βάζουμε τον πήχη ψηλά και να κινητοποιήσουμε κάθε άνθρωπο» ανέφερε στην αρχή ο κ. Τσίπρας.

«Προκειμένου να πετύχουμε το μεγάλο μας στόχο, που είναι η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου ενόψει των επόμενων εκλογών που έχουμε μπροστά μας και έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, ταυτόχρονα όμως έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του είναι απάντηση στα προβλήματά του» συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος ζητάει δικαιοσύνη, ζητάει ενίσχυση του ΕΣΥ και άρση των ανισοτήτων, ζητάει απαντήσεις στα μεγάλα θέματα που τον αφορούν στην καθημερινότητα, αλλά και στο μέλλον του. Η απόφασή μας, λοιπόν, είναι το επόμενο διάστημα να επιχειρήσουμε να επανακτήσουμε τις προγραμματικές θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και με την προεκλογική μας εκστρατεία να μιλήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα και για τις προτάσεις μας», πρόσθεσε παράλληαλ,

«Για την ακρίβεια, για τη δημόσια υγεία, για την παιδεία. Θα μιλήσουμε το επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη σαφήνεια για το τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν καλύτερο εισόδημα. Θα έχουμε την δυνατότητα να αναδείξουμε το μεγάλο δίλημμα και διακύβευμα της επόμενης τετραετίας που είναι "πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης».

Προανήγγειλε κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κόμματος

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κόμματος και την επισταμένη ανάδειξη των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, προσθέτοντας την ανάγκη να αποτραπεί η «παντοδυναμία της Δεξιάς».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, γνωρίζει ότι το έργο αυτό είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο έκανε λόγο για ιστορικό χρέος του ΣΥΡΙΖΑ να αποτρέψει την παντοδυναμία της ΝΔ. Στην προσπάθεια αυτή, τόνισε, θα αξιοποιηθεί όλη η νέα Εκλογική Επιτροπή και ακόμα περισσότερα πρόσωπα.

Νωρίτερα, περισσότερες από τρεις ώρες διήρκεσε η πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, σε μια προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σημάνει την επανεκκίνηση εν όψει του δεύτερου γύρου των εθνικών εκλογών, η οποία πραγματοποιήθηκε -καθόλου τυχαία- στο Αιγάλεω, σηματοδοτώντας την επανασύνδεση με τα λαϊκά στρώματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.