Μενού
dimitris-natsios-komma-niki
Δημήτρης Νατσιός - Νίκη | Νίκη
  • Α-
  • Α+

Την έκπληξη έκανε η «Νίκη», την οποία ίδρυσε το 2019 ο Δημήτρης Νατσιός, στις πρόσφατες Εκλογές 2023 αφού ήταν το έκτο κατά σειρά κόμμα με ποσοστό 2,92% και 172.208 ψήφους σε όλη την επικράτεια, δηλαδή οριακά δεν μπήκε στη Βουλή. 

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα - Νίκη, το οποίο έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και μπήκε μέσα σε τέσσερα χρόνια στον εκλογικό χάρτη, ιδρύθηκε στις 17 Ιουνίου 2019 από τον Δημήτρη Νατσιό αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα, η κατάργησή της αποτελεί μία από τις πλέον κυρίαρχες θέσεις του κόμματος, ενώ χαρακτηρίζεται ως «προδοτική».

«Αποδέχθηκα την εισήγηση, από προσωπικότητες με αγάπη για την ορθόδοξη πατρίδα μας, να διακονήσω, από τη θέση του ιδρυτικού προέδρου της Νίκης, ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο: Να εμπνεύσουμε, συνενώσουμε και συστρατεύσουμε κάθε ζωντανή, σοβαρή, έντιμη και ανιδιοτελή συνείδηση, σε έναν ιερό αγώνα να ξαναχτίσουμε από τα πολιτικά θεμέλια την πατρίδα μας», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Δημήτρης Νατσιός. 

Ποιος είναι ο Δημήτρης Νατσιός

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος Νίκη, Δημήτρης Νατσιός γεννήθηκε στο Μοσχοχώρι Πιερίας το 1965 και είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας. 

Έχει σπουδάσει παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος εργάζεται ως δάσκαλος και θεολόγος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Κιλκίς, ενώ αρθρογραφεί καλύπτοντας θέματα από την παιδεία, την πολιτική και τη θεολογία. 

Παράλληλα, έχει εκδώσει δώδεκα βιβλία που με θέμα την παιδεία, ενώ παρουσίαζε και είχε - για δώδεκα χρόνια - την επιμέλεια εκπομπών στον εκκλησιαστικό τηλεοπτικό σταθμό 4Ε, αλλά και στο «Δίον τηλεόραση».

Η ενασχόλησή του με την πολιτική

Η Νίκη δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Νατσιός ασχολείται με την πολιτική. Από το 2014 έως το 2016 συμμετείχε στο κόμμα «ΡΙΖ.Ε.Σ.», το οποίο είχε ιδρυθεί το 2015, ενώ νωρίτερα και στο «Κίνημα Ελευθερία».  

Ο Δημήτρης Νατσιός ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πολιτική, οργανώνοντας ομιλίες, περισσότερες από 350, με θέμα τη χριστιανική πίστη και την πατρίδα. Ο ίδιος έχει σχολιάσει αρνητικά τα σχολικά βιβλία και ειδικότερα αυτά που διδάσκονται στο μάθημα της Γλώσσας, της Ιστορίας και των Θρησκευτικών, κρίνοντάς τα «επικίνδυνα». Αρνητικά έχει σχολιάσει και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Μάλιστα, το 2006 μέσα από κείμενό του είχε κατηγορήσει το βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτικού.

«Στις επαναληπτικές εκλογές, πιστεύω θα διαβούμε το κατώφλι της Βουλής»

Μιλώντας ο ίδιος στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο, αμέσως μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Δημήτρης Νατσιός εξέφρασε τη σιγουριά του ότι η Νίκη θα μπει στην επόμενη Βουλή. 

«Είμαστε όντως από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Θα πάρουμε μέρος στις επαναληπτικές εκλογές και πιστεύω θα διαβούμε το κατώφλι της Βουλής. Μας λείπουν κάπου 3.000 - 4.000 ψήφοι. Υπάρχει ήδη μια δυναμική στην προσπάθειά μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η Νίκη θα γιορτάσει τα νικητήριά της», είχε πει χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, τόνισε ότι δεν ανησυχεί μην τυχόν υπάρξει πόλωση στις επόμενες εκλογές που θα συνθλίψει τα μικρότερα κόμματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που ψήφισαν τη Νίκη, μας ψήφισαν συνειδητά και με όσους έχω μιλήσει, μου έχουν πει ότι το έχουν πάρει πιο ζεστά και θα μας στηρίξουν με κάθε τρόπο». 

Όσον αφορά το που τοποθετεί το κόμμα του, ο Δημήτρης Νατσιός απάντησε: 

«Ούτε Δεξιά είμαστε ούτε Αριστερά ούτε κέντρο. Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης Ρωμιοσύνης. Είμαστε πιστοί άνθρωποι στην αγία μας Εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια έχει ταυτιστεί η φιλοπατρία και ο σεβασμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία με λέξεις, όπως ακροδεξιά. Βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες».

Σε δηλώσεις του έχει απορρίψει κατηγορηματικά κάθε συσχέτιση του κόμματός του με το κόμμα Έλληνες, του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ενώ και εκείνος με τη σειρά του μέσω tweet έκανε ευθεία επίθεση στη Νίκη.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.