Μενού
tsipras-star
Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο STAR
  • Α-
  • Α+

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την πρώτη συνέντευξη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου και αποκάλυψε πως σκέφτηκε να παραιτηθεί. Χαρακτήρισε μάλιστα οδυνηρό σοκ την ήττα με 20 μονάδες διαφορά και τόνισε στο STAR πως στόχος του είναι να «διορθώσουμε τα λάθη μας». 

«Δεν θα κρυφτώ, εγώ συμμετέχω στην πολιτική αλλά δεν είμαι μηχανή είμαι άνθρωπος. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν η παραίτηση. Όταν ξεπέρασα το σοκ κατάλαβα πως το μόνο που δεν έχω δικαίωμα να κάνω είναι να λιποτακτήσω, απέναντι στους ανθρώπους που μας ψήφισαν, τα μέλη. Υπερίσχυσε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας για να δώσουμε μία μάχη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που προέχει για εμάς είναι να διορθώσουμε τα λάθη μας. Δεν ψάχνουμε ευθύνες στον λαό και τους αντιπάλους μας. Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες του αποτελέσματος σε εμάς. Όπως για παράδειγμα οι άστοχες δηλώσεις στελεχών μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν με απασχολεί το ΠΑΣΟΚ αλλά η νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Μητσοτάκη»

«Δεν με απασχολεί τι κάνει το ΠΑΣΟΚ, με απασχολεί η δεξιά πολιτική, η νεοφιλελεύθερη, συντηρητική πολική του κ. Μητσοτάκη. Η μόνη εναλλακτική πρόταση είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανταγωνίζονται», σχολίασε. 

«Το διακύβευμα της 25ης Ιουνίου είναι το πως θα κυβερνηθεί η χώρα. Εμείς θέλουμε την επόμενη ημέρα εργασιακή ασφάλεια, να χτυπήσουμε την ακρίβεια. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, δεν είμαστε συμπλήρωμα της δεξιάς. Έχουμε στόχο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να στηρίξουμε την κοινωνία» επεσήμανε. 

«Το πιο κρίσιμο για εμένα είναι η επόμενη ημέρα. Θα έχουμε δυσκολίες το επόμενο διάστημα», ανέφερε.

«Εγκλωβιστήκαμε στην απλή αναλογική»

«Εγκλωβιστήκαμε στην απλή αναλογική. Η απλή αναλογική παραμένει όραμα και διαχρονικό αίτημα της αριστεράς. Όραμά μας ήταν ένα πολιτικό σύστημα χωρίς τοξικότητα, με κυβερνήσεις συνεργασίας» είπε ο κ. Τσίπρας

Υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική δύναμη με εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης εκτός της ΝΔ, που βλέπει πως πρέπει η χώρα να κυβερνηθεί. Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας προεκλογικά και είδαμε πως η στάση των άλλων κομμάτων στη συνεργασία ήταν εχθρική». 

«Οι πολίτες ψήφισαν με φόβο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις εισφορές»

«Ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα του φόβου, την ατζέντα με βάσει συζήτησης για όσα συνέβησαν το 2015 και όχι από το 2019. Οι πολίτες πήγαν στην κάλπη υπό τον φόβο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις εισφορές», είπε. 

«Η δήλωση για όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή διαστρεβλώθηκε. Δεν αναφέρθηκα στους Χρυσαυγίτες που στέλνουν στελέχη μας στα νοσοκομεία αλλά σε πολίτες που ψήφιζαν» ισχυρίστηκε.

«Καρφιά» σε στελέχη 

Σε ερώτηση για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο ακόμα και για σύνδρομο της Στοκχόλμης για πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ ο κ. Τσίπρας είπε πως «είναι μεγάλο λάθος ιδίως από προοδευτικούς ανθρώπους να είναι κατά της λαϊκής βούλησης. Να βρούμε τα δικά μας λάθη όχι να κατηγορούμε τον λαό».

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.