Μενού
alexis-georgoulis
Αλέξης Γεωργούλης | @alexis_georgoulis_
  • Α-
  • Α+

Αύριο, Πέμπτη (1/6) αναμένεται να ψηφιστούν από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δύο αιτήματα για την άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Μαρία Σπυράκη και Αλέξη Γεωργούλη.

Ήδη η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη, μετά τις καταγγελίες για βιασμό και ξυλοδαρμό. Σημειώνεται μάλιστα ότι χρειάστηκαν μόλις δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής για να καταλήξει στη σχετική απόφαση.

Η συνήγορος του Αλέξη Γεωργούλη ανέφερε από την πλευρά της ότι η διαδικασία επισπεύτηκε λόγω των επίμονων αιτημάτων του πελάτη της για άρση της ασυλίας του, μαζί με τα αντίστοιχα αιτήματα προς τις βελγικές αρχές, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό.

Όσον αφορά την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη, η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων έκρινε επίσης υπέρ της άρσης της ασυλίας της ευρωβουλευτή, ενώ η τελική απόφαση ανήκει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κ. Σπυράκη τονίζει από την πλευρά της ότι η ίδια αιτήθηκε την άρση της ασυλίας της το συντομότερο δυνατόν, ενώ σημειώνει ότι δεν έχει καμία οικονομική διαφορά με το Ευωρκοινοβούλιο ούτε έκρυβε στοιχεία από τη μισθοδοσία των συνεργατών της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.