Μενού
pagkalos
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εκτός από έντονο πολιτικό βίο, ήξερε να ζει το ίδιο έντονα και στην προσωπική του ζωή. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε δύο γάμους και απέκτησε συνολικά πέντε παιδιά, εκ των οποίων ένα από τον πρώτο του γάμο με την Ιωάννα Λυμπέρη και άλλα τρία από τον δεύτερο γάμο του με την Χριστίνα Χριστοφάκη.

Μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γάμου, έζησε και έναν μεγάλο έρωτα με την Ιωάννα Καυταντζόγλου, κόρη του αρχιτέκτονα, Λύσανδρου Καυταντζόγλου και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Λύσανδρο. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ, καθώς δεν το επιθυμούσε η ίδια. Χώρισαν πολιτισμένα στις αρχές της δεκαετίας του '90. 

Ο πρώτος γάμος

Τη δεκαετία του '50 ο νεαρός τότε Θεόδωρος Πάγκαλος γνώρισε την Ιωάννα Λυμπέρη, γόνος καλής οικογένειας, τη γυναίκα που έμελλε να γίνει η πρώτη σύζυγός του. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις αρχές του 1963 όταν εκείνος ήταν 25 ετών και εκείνη 19 ετών. Το 1965 μετακόμισαν στο Παρίσι όπου πέρασαν τα επόμενα χρόνια, ενώ το 1968 έρχεται στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, η Αριάδνη.

Ωστόσο, στα μέσα της δεκαετίας του '70 το ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει επειδή η μεν Ειρήνη Λυμπέρη ήθελε να περνάει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος θέλει να έχει ενεργό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας μετά τη Μεταπολίτευση, έχοντας ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, ο χωρισμός τους είναι βελούδινος και οι δυο τους εξακολούθησαν να έχουν και στη συνέχεια καλές σχέσεις. 

Ο δεύτερος γάμος

Το 1994 και ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει βάλει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, στο πλευρό του ξεκινά να εργάζεται η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας, Χριστίνα Χριστοφάκη

Περνούν πολλές ώρες μαζί καθημερινά εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας και σιγά σιγά εκείνη θα γοητευτεί από την προσωπικότητά του, ενώ εκείνος από την εντυπωσιακή της εμφάνιση. 

Δεν άργησαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας και το 2001 η Χριστίνα Χριστοφάκη έφερε στον κόσμο τους δίδυμους γιους τους, τον Ανδρέα και τον Θεόδωρο. Τρία χρόνια αργότερα θα γεννηθεί και η κόρη τους, Γεωργία. 

Ωστόσο, το φθινόπωρο του 2017 ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα υποβάλει αίτηση διαζυγίου. Μετά από μία αναβολή τον Ιανουάριο του 2018, στην ακροαματική διαδικασία που ορίστηκε για τον Νοέμβριο του 2018, καμία από τις δύο πλευρές δεν έδωσε το «παρών» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωσή της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.