Μενού
georgoylis
Αλέξης Γεωργούλης | NDP Photos
  • Α-
  • Α+

Ψηφίστηκε χθες, Τρίτη (30/5) στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η άρση της ασυλίας του πρώην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Αύριο, Πέμπτη (1/6) αναμένεται να είναι μία κρίσιμη ημέρα για τον Ευρωβουλευτή καθώς η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να ψηφίσει για την άρση ασυλίας του. Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργούλης εμφανίζεται έτοιμος να δώσει εξηγήσεις στις Αρχές του Βελγίου σχετικά με την μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος η γυναίκα που υπέστη την κακοποίηση.

Τι δηλώνει η δικηγόρος του Ευρωβουλευτή

Η Σταματίνα Μαλλά,  προέβη σε δήλωση σχετικά με την υπόθεση του εντολέα της αναφέροντας πως «σε ορισμένα εκ των δημοσιευμάτων σχετικά με το ζήτημα της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη έχουν παραληφθεί να σημειωθούν τα κάτωθι, σημαντικά θεωρούμε σημεία».

«Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στον συντομότερο δυνατό χρόνο λόγω των επανειλημμένων και επίμονων αιτημάτων του κ. Γεωργούλη στην Επιτροπή νομικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του.

Η Επιτροπή ενέκρινε την άρση και συνεπώς το θέμα θα εισαχθεί προς ψήφιση σε μυστική ψηφοφορία από το σύνολο των ευρωβουλευτών στην επόμενη ολομέλεια. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1 Ιουνίου. Η σύντμηση αυτή των διαδικασιών οφείλεται στην παραίτηση του κυρίου Γεωργούλη από το δικαίωμα ακρόασης, το οποίο θα παρακώλυε και θα επιβράδυνε τις διαδικασίες

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και δεν παραστάθηκε σήμερα κατά την διαδικασία.

Επιπροσθέτως θα πρέπει να σημειωθούν και τα εξής :

  • Ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.
  • Η σημερινή εξέλιξη είναι πολύ θετική καθώς κατόπιν τούτου αναμένουμε την κλήση του ίδιου από τις αρχές προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των διαλαμβανόμενων στη δικογραφία»

Γιατί επιδιώκει επιτάχυνση των διαδικασιών

Ο κορυφαίος δημοσιογράφος και αναλυτής, Τζακ Πάροκ, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο πρώην Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει επιτάχυνση των διαδικασιών.

«Ο Γεωργούλης υποστηρίζει πως θέλει να πάει η υπόθεση στα δικαστήρια. Δηλώνει αθώος και υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να αποδειχθεί πως είναι ένοχος. Η αλήθεια είναι πως αν δεν αρθεί η ασυλία του και η υπόθεση δεν πάει στα δικαστήρια, πάντοτε θα υπάρχει μία αμφισβήτηση για τη φήμη των Ευρωβουλευτών. Αυτές οι κατηγορίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη είναι πάρα πολύ σοβαρές» σημείωσε μεταξύ άλλων. 

«Όταν οι δικηγόροι του αποκτήσουν πρόσβαση στη δικογραφία τότε είναι που θα ξεκινήσει η υπόθεση. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για αυτόν, αρχικά για τη δουλειά που θα ήθελε να κάνει στο Ευρωκοινοβούλιο μέχρι του χρόνου και δεύτερον, για τις πιθανότητες επανεκλογής» προσθέτει επίσης ο κ. Πάροκ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.