Μενού
androylakis-ekloges
Νίκος Ανδρουλάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Λέγοντας ότι είμαι «σίγουρος ότι θα φέρουμε τον ήλιο ψηλά και θα κάνουμε πράσινη και πάλι την Κρήτη» ξεκίνησε την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σητείας ο Νίκος Ανδρουλάκης.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη «αγωνιά για 1.000 οικογένειες».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην αύξηση των ποσοστών που κατέγραψε το κόμμα, σχολίασε ότι «αν η προσπάθεια συνεχιστεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες και το πρόγραμμα μας πάει από σπίτι σε σπίτι, σε πόλεις, χωριά και γειτονιές, η νίκη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι αυτό κάποιοι το ανακάλυψαν τις τελευταίες ημέρες, σχολιάζοντας ότι «μέχρι τις προηγούμενες εκλογές μας ρώταγαν μόνο με ποιον θα πάμε» και πως ακόμη και τώρα που το ανακάλυψαν «εμφανίζουν ό,τι θέλουν και όπως το θέλουν γιατί ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ πιστοί στο δόγμα «όλα για την εξουσία», χωρίς αρχές και χωρίς αξίες, έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα επικοινωνιακού απόλυτου καταιγισμού, μια επικοινωνία ολοκληρωτισμού» υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να εξηγήσει, όπως είπε, «πως είναι δυνατόν να θεωρείς υπερφορολόγηση τα 1000 ευρώ παραπάνω, στα προσωπικά μερίσματα στις 70 χιλιάδες ευρώ» και δεν είναι υπερφορολόγηση και χτύπημα της μεσαίας τάξης και των αδύναμων Ελλήνων ότι έχεις πάρει σε δυο χρόνια πέντε δισ. παραπάνω ΦΠΑ».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην επιβάρυνση των μεσαίων νοικοκυριών και τα στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α που όπως είπε «λέει ότι έπεσαν οι πραγματικοί μισθοί κατά 7,4%» απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη που όπως υποστήριξε δεν είναι σωστά τα στοιχεία, ενώ τα ίδια στοιχεία ανακοίνωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Δεν είναι μόνο η οικονομία, είναι και η δημοκρατία, είναι και η αξιοπρέπεια, είναι και ο σεβασμός στις ιδέες» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ περί προοδευτικής παράταξης.

«Ποια προοδευτική παράταξη; Με το Βορίδη, με τον Γεωργιάδη, με τον Πλεύρη, με τον Καρατζαφέρη, ή προχθές που ανακοίνωσε τη στήριξη του στον κ. Μητσοτάκη και ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Αυτό δεν είναι κεντροδεξιά, αυτό είναι άκρα δεξιά» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος σε ότι αφορά κάποιους που ισχυρίζονται ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μοιάζει με του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρες θέσεις, σχολιάζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε φτιάξει ένα δράκο πριν τις εκλογές και έλεγε ψηφίστε με γιατί έρχεται ο Τσίπρας και πήρε με 20 μονάδες τις εκλογές , ενώ γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι είναι από τις κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης που έχουν επιφέρει μόνο προβλήματα στον ελληνικό λαό. Τώρα ποιος είναι ο νέος δράκος, ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ λέει είναι το ίδιο με του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω πραγματικά να πω σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα από δω από τη Σητεία ότι ο μόνος που μοιάζει με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Πολάκη είναι η ίδια η ΝΔ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο ταμείο Ανάκαμψης από το οποίο, όπως είπε, δεν κέρδισαν οι μικρομεσαίοι.

« Όλα τα κράτη πήραν το ταμείο αυτό και στήριξαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να δανειστούν από τις τράπεζες. Τι έκανε η Νέα Δημοκρατία έδωσε δισεκατομμύρια στις τράπεζες για να τα δανείζονται με χαμηλότερο επιτόκιο αυτοί που είχαν ήδη δικαίωμα δανεισμού».

«Αν η αγωνία της Νέας Δημοκρατίας είναι 1.000 οικογένειες στην Ελλάδα, αγωνία του ΠΑΣΟΚ είναι εκατομμύρια Έλληνες που θέλουν κοινωνική δικαιοσύνη και προοπτική» και πως «δεν είναι αγωνία του ΠΑΣΟΚ ούτε οι καρέκλες, ούτε η περιφρόνηση της κοινής λογικής από βομβαρδισμό fake news».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.