Μενού
politikoi-arxigoi
Πολιτικοί αρχηγοί | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δέκα ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου, στη δημόσια τηλεόραση στις 15 Ιουνίου οι αρχηγοί όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ για να συμμετάσχουν στο debate

Απαντήσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν περιμένουν οι πολίτες από το δεύτερο debate των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει στις 25 Ιουνίου 2023. Πολίτες απηύθυναν ερωτήσεις στους πέντε πολιτικούς αρχηγούς που θα συμμετάσχουν στην τηλεμαχία μέσα από την κάμερα του ALPHA. 

«Πώς θα πέσουν οι τιμές;»

Η Κατερίνα Βασίλη είναι μητέρα ενός παιδιού και βλέπει τον οικογενειακό προϋπολογισμό να επιβαρύνεται καθημερινά. «Τα πράγματα κάθε μέρα αυξάνονται, γάλα, ψωμί, τα πάντα. Ακούμε κάθε μέρα πως ο πληθωρισμός πέφτει οι τιμές ανεβαίνουν. Τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση;» είπε στην κάμερα. 

«Όποιος δεν έχει λεφτά για ιδιωτικό πεθαίνει;» 

Ο 44χρονος Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ιδιοκτήτης περιπτέρου και εργάζεται πάνω από 12 ώρες την ημέρα. Πληρώνει τις υποχρεώσεις του στο κράτος και ζητά να έχει πρόσβαση στην Υγεία όποτε χρειάζεται.

«Κάποιος που δεν έχει λεφτά να πάει σε ένα ιδιωτικό τι γίνεται; Πεθαίνει; Αντί να βάζουμε τους ανθρώπους στις καρότσες και στα φορτηγάκια να υπάρχουν ασθενοφόρα και να μην έρχονται μετά από 2-3 ώρες και αν» είπε στην κάμερα. 

«Τι θα κάνετε για τη στέγη των νέων;» 

Ο 27χρονος Ραφαήλ Γιαννόπουλος εργάζεται ως διανομέας και λέει πως τα ενοίκια για τους νέους είναι απλησίαστα. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η στέγη. Όλα είναι πανάκριβα. Τα ενοίκια είναι στο Θεό. Τι θα γίνει με τη στέγη των νέων;» ρώτησε. 

«Δεσμεύεστε ότι δεν θα χάσω το σπίτι μου;»

Ο 41χρονος Γιώργος Μουρούτης είναι επιχειρηματίας στην εστίαση και το τελευταίο διάστημα δυσκολεύεται να πληρώσει τη δόση του δανείου του.

«Δεσμεύεστε ότι δεν θα χάσω το σπίτι μου; Έχω δάνειο και οικογένεια. Δυσκολεύομαι να το πληρώσω. Τα έσοδα έχουν μείνει σταθερά, δουλεύω 16 ώρες την ημέρα και η δόση ανεβαίνει», σημείωσε. 

Debate: Η στρατηγική των πολιτικών αρχηγών 

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στην «τηλεμαχία» με δύο στόχους: την ανάδειξη του διλήμματος αυτοδυναμία ή τρίτες εκλογές και την παρουσίαση των βασικών σημείων του προγράμματος της ΝΔ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ως στόχο να εκπέμψει ένα «καθαρό» μήνυμα και να παρουσιάσει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ως το μοναδικό απέναντι στη ΝΔ. 

Όσο για τους στόχους των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: Θα επιχειρήσει να εμφανίσει μία εναλλακτική πρόταση. Απορρίπτει την τοξικότητα και ποντάρει σε θετική ατζέντα με την ανάδειξη του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. 
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Στόχος να πείσει περισσότερους πολίτες. 
  • Κυριάκος Βελόπουλος: Θέλει να εμφανιστεί καλύτερος από την προηγούμενη φορά και να αναδείξει κοινωνικά προβλήματα. 
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.