Μενού
mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ασπρόπυργο
  • Α-
  • Α+

«Το πρώτο μας μέλημα ήταν και παραμένει οι πολλές και καλύτερες δουλειές για όλους, με καλύτερους μισθούς», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στον Ασπρόπυργο, ενώ προανήγγειλε προσλήψεις 10.000 γιατρών και νοσηλευτών.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στον Ασπρόπυργο, όπου τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος, Νίκος Μελετίου, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίτες του Κόσμου», Ιωάννης Σεπτούχας. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Δημοτικό Ποντιακό Θέατρο Ασπροπύργου.

«Ξεπεράσαμε το 40% στη Δυτική Αττική»

«Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί υποψήφιοι και υποψήφιες στο ψηφοδέλτιο της Δυτικής Αττικής, φίλες και φίλοι, είμαι σήμερα, εδώ, στον Ασπρόπυργο, στη Δυτική Αττική, πρώτα και πάνω απ' όλα για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το μοναδικό ποσοστό το οποίο πετύχαμε εδώ στη Δυτική Αττική, όχι μόνο στον Ασπρόπυργο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Ξεπεράσαμε το 40% και για μένα αυτό το ποσοστό είναι μία επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας την οποία κάναμε την προηγούμενη τετραετία να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Να βάλουμε την οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και ταυτόχρονα να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή εν μέσω πρωτοφανών δυσκολιών».

«Καλούμαστε δηλαδή και καλούνται οι πολίτες να επανεπιβεβαιώσουν την επιλογή, την οποία έκαναν στην προηγούμενη κάλπη και να μας εμπιστευτούν και πάλι, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η κάλπη είναι άδεια, θα είναι άδεια το πρωί της 25ης Ιουνίου και χρέος μας είναι να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλω όλες και όλους αρωγούς», είπε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Βάλαμε τον πήχη ψηλά και τον βάζουμε μαζί ακόμα ψηλότερα για ακόμα καλύτερα ποσοστά στον Ασπρόπυργο, για ακόμα καλύτερα ποσοστά στη Δυτική Αττική, όχι απλά για την 3η αλλά για την 4η έδρα».

Επιπλέον, επισήμανε: «Να μπορέσουμε για ακόμα μια φορά να εκπλήξουμε ευχάριστα και να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε αυτή τη μεγάλη εμπιστοσύνη την οποία μας δείχνουν οι πολίτες. Για να συνεχίσουμε από την 26η Ιουνίου με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη, με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση, το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε ήδη δρομολογήσει».

«Πολλές και καλύτερες δουλειές για όλους, με καλύτερους μισθούς»

«Το πρώτο μας μέλημα ήταν και παραμένει οι πολλές και καλύτερες δουλειές για όλους, με καλύτερους μισθούς. Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που το ποσοστό μας εδώ στη Δυτική Αττική αλλά και στη Δυτική Αθήνα εξέπληξε τόσο ευχάριστα, είναι ακριβώς επειδή οι πολίτες αναγνώρισαν αυτή την πολιτική μας με αναπτυξιακό πρόσημο που έδωσε έμφαση, όχι απλά στην προστασία, αλλά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι πολίτες της Δυτικής Αττικής μας πίστωσαν το γεγονός ότι σώσαμε τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά και όχι απλά προστατεύσαμε θέσεις εργασίας, αλλά δημιουργούμε τις προοπτικές για πολλές ακόμα», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συμπλήρωσε δε: «Είχα επισκεφτεί τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας πριν από λίγες εβδομάδες. Τότε ήταν πέντε πλοία, αν δεν κάνω λάθος, μέσα. Προστίθενται συνέχεια και καινούργια και είναι μεγάλη η χαρά την οποία βλέπω στα πρόσωπα των εργαζόμενων οι οποίοι αγωνιούσαν πριν από ένα χρόνο αν θα μπορέσουν να κρατήσουν τη δουλειά τους».

«Το ίδιο γίνεται και στον Σκαραμαγκά, το ίδιο θα γίνει σε μια σημαντικότατη επένδυση για την περιοχή σας, την οποία πάλι η δική μας κυβέρνηση ξεμπλόκαρε», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Αναφέρομαι στο Εμπορευματικό Κέντρο, το οποίο, όπως γνωρίζετε, είχε βαλτώσει με μια προβληματική σύμβαση. Με πολύ μεγάλη πίεση και διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση καταφέραμε επιτέλους να το ξεμπλοκάρουμε».

«Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: Θα αποκτήσει η χώρα επιτέλους ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Θα εκσυγχρονίσουμε τμήματα επειγόντων περιστατικών, κέντρα υγείας. Θα επενδύσουμε στην πρόληψη, στον Προσωπικό Γιατρό. Ναι, θα εκσυγχρονίσουμε και θα παρέμβουμε δραστικά και στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ ώστε να μην έχουμε τραγικά περιστατικά όπως, δυστυχώς, αυτά τα οποία μονοπώλησαν και δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες». 

«Ξέρουμε τις αδυναμίες. Δεν κρύψαμε ποτέ τα προβλήματα. Ούτε είπαμε ότι η χώρα μεταμορφώθηκε μέσα σε μια τετραετία και λύσαμε όλα μας τα προβλήματα. Αλλά ξέρουμε, επίσης, ότι οι πολίτες μάς επιβράβευσαν, επειδή δουλέψαμε σκληρά, επειδή βάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και επειδή, ναι, η Ελλάδα το 2023 είναι μια πολύ καλύτερη χώρα από αυτήν που ήταν το 2019», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, είπε: «Αυτή την πορεία ανάπτυξης σας καλώ να τη συνεχίσουμε, να μην τη διαταράξουμε. Αυτό τελικά είναι και το πραγματικό ζητούμενο της κάλπης της 25ης Ιουνίου. Διότι νομίζω ότι λίγο - πολύ, όλοι γνωρίζουν ποιος θα είναι πρώτο κόμμα και όλοι γνωρίζουν ότι σήμερα στη χώρα υπάρχει μία μόνο ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης».

«Στις εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση»

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Οι αντίπαλοί μας διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει τα πρωτεία στην κεντροαριστερά, ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι το μόνο το οποίο φαίνεται να τους ενδιαφέρει. Αποποιούνται της ευθύνης της διακυβέρνησης της χώρας. Μας λένε, "εμάς δεν μας αφορά αυτό. Εσείς θα είστε αυτοδύναμοι ούτως ή αλλιώς. Πάμε να δούμε τώρα ποιος θα είναι πρώτος στην κεντροαριστερή πολυκατοικία. Ποιος θα καταλάβει το υψηλό ρετιρέ"».

Συνέχισε παράλληλα: «Εγώ τους απαντώ ότι στις εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Ψηφίζουν για το ποιος θα διαχειριστεί τις τύχες του τόπου την επόμενη τετραετία και αυτή τελικά θα είναι η επιλογή την οποία θα κάνουν οι πολίτες.

Μια θετική επιλογή επιβράβευσης ενός κόμματος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάζει μια δυναμική αναπτυξιακή πολιτική, με έντονη φροντίδα και κοινωνική μέριμνα για τους πιο αδύναμους».

«Αυτοί που τελικά ασχολούνται με τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτοί που έχουν ως κύριο μέλημά τους τη μείωση των ανισοτήτων και το γνωρίζετε καλά εδώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν άφησε κανέναν απροστάτευτο. Δεν αφήσαμε τους πολίτες απροστάτευτους στην πανδημία, δεν αφήσαμε τα καταστήματα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απροστάτευτες», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.