Μενού
staikoyras
Χρήστος Σταϊκούρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το απόγευμα της Δευτέρας (26/6) ανακοινώθηκε η κυβερνητική σύνθεση που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν υπουργός Οικονομικών, ενώ το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ο οποίος παραιτήθηκε μετά την τραγωδία των Τεμπών.


Η σύνθεση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

  • Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
  • Υφυπουργός: Χριστίνα Αλεξοπούλου
  • Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

Το βιογραφικό του Χρήστου Σταϊκούρα

Ο Χρήστος Σταϊκούρας γεννήθηκε στη Λαμία στις 12 Αυγούστου του 1973, έχοντας δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού.

Από το 2007 είναι μέλος της Κεντρικής και της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ. Από το Φεβρουάριο του 2015 είναι Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2004-2007), Αναπληρωτής Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006-2018) και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών, City και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Στο έργο του έχουν αναφερθεί επιστήμονες σε πάνω από 2.600 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του 2007 και επανεκλέγει στις εκλογές του 2009, του 2012 (Μάιος και Ιούνιος), του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο) και του Ιουλίου του 2019. Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. 

Από τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών. Έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA