Μενού
domnamixailidou-keramews-kefalogianni
Δόμνα Μιχαηλίδου, Νίκη Κεραμέως, Όλγα Κεφαλογιάννη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το απόγευμα της Δευτέρας (26/6) ανακοινώθηκε η νέα κυβερνητική σύνθεση που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία βρίσκονται 15 γυναίκες σε θέσεις υπουργών και υφυπουργών.

Η νέα κυβέρνηση απαρτίζεται από 60 άτομα, με το ποσοστό των γυναικών στο σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να φτάνει στο 25%. 

Ο πρωθυπουργός πριν τις εκλογές είχε κάνει γνωστό πως στη νέα κυβέρνηση θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες. Σημειώνεται πως την προηγούμενη τετραετία στο κυβερνητικό σχήμα υπήρξαν 9 γυναίκες και συγκεκριμένα τρεις υπουργοί και έξι υφυπουργοί.

Οι γυναίκες που αναλαμβάνουν υπουργεία

Η νέα κυβέρνηση, λοιπόν, θα έχει τέσσερις γυναίκες υπουργούς, μία αναπληρώτρια υπουργό και 10 υφυπουργούς.

Η Λίνα Μενδώνη παραμένει στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου βρισκόταν και στην προηγούμενη κυβερνητική τετραετία της Νέας Δημοκρατίας.

Στο νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η Σοφία Ζαχαράκη αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο. Μαζί της ως υφυπουργός θα είναι η Μαρία Κεφαλά.

zaxaraki
Σοφία Ζαχαράκη | Eurokinissi

Η Νίκη Κεραμέως παραμένει στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς από το υπουργείο Παιδείας «μεταφέρεται» στο υπουργείο Εσωτερικών. Υφυπουργός θα είναι η Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η οποία διατελούσε Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στο εν λόγω υπουργείο.

Και η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού απαρτίζεται από γυναίκες. Η Όλγα Κεφαλογιάννη θα είναι η υπουργός, ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει η Έλενα Ράπτη.

olga-kefalogianni
Όλγα Κεφαλογιάννη | Eurokinissi

Οι ρόλοι στα υφυπουργεία και τα νέα πρόσωπα

Η Ζέτα Μακρή και η Δόμνα Μιχαηλίδου συνεχίζουν στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς θα είναι υφυπουργοί στο υπουργείο Παιδείας με υπουργό τον Κυριάκο Πιερακάκη.

Από τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην κυβέρνηση είναι η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ως υφυπουργός Εξωτερικών, η Ειρήνη Αγαπηδάκη που αναλαμβάνει υφυπουργός Υγείας, αλλά και η Χριστίνα Αλεξοπούλου ως υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Domna
Δόμνα Μιχαηλίδου | Eurokinissi

Παράλληλα, η Αλεξάνδρα Σδούκου αναλαμβάνει υφυπουργός στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχοντας διατελέσει ως Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών.

Η Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου είναι νέα υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ η Σοφία Βούλτεψη παραμένει υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA