Μενού
famellos-dourou
Σωκράτης Φάμελλος, Ρένα Δούρου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, σχετικά με την χωροθέτηση των κοινοβουλευτικών ομάδων, έστειλε ο Σωκράτης Φάμελλος ζητώντας τη μετακίνηση των Σπαρτιατών από τα αριστερά έδρανα που είχε ως αιτία να «σπάσει» η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δήλωσή του ο κ. Φάμελλος υποστηρίζει πως υποβαθμίζεται το κοινοβουλευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ με τη διάσπαση της ΚΟ σε τρία κομμάτια.

«Επισημαίνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και στον κ. Μητσοτάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να υπερασπιστεί την κοινοβουλευτική λειτουργία και τον κοινοβουλευτικό κανόνα», τονίζει ο κ. Φάμελλος. 

Στη δήλωσή του καταλήγει αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα «να υλοποιήσει τη δέσμευσή του άμεσα και να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί». 

Ολόκληρη η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου: 

«Όπως γνωρίζετε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε εχθές, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, την οξύτατη διαμαρτυρία του, για την επιλογή της κατανομής των θέσεων μέσα στην Ολομέλεια. Επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε τρία σημεία, κάτι που υποβαθμίζει το κοινοβουλευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επιλέχθηκε επίσης και η τοποθέτηση του κόμματος «Σπαρτιάτες» στα αριστερά έδρανα της Βουλής, κάτι το οποίο είναι αναντίστοιχο και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα αλλά και την κοινοβουλευτική ιστορία. Επισημαίνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και στον κ. Μητσοτάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να υπερασπιστεί τη κοινοβουλευτική λειτουργία και τον κοινοβουλευτικό κανόνα.

Οφείλουμε όλοι και όλες να κάνουμε την αντίστοιχη επιλογή γιατί αυτό θα δημιουργήσει και το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι οφείλει και αυτή να σέβεται και να παρακολουθεί τις διαδικασίες του ελληνικού κοινοβουλίου. Περιμένουμε από τον πρόεδρο της Βουλής να υλοποιήσει τη δέσμευσή του άμεσα και να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί». 

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.