Μενού
tzortzia-kefala
Τζώρτζια Κεφαλά | ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση της Τζώρτζιας Κεφαλά σχετικά με το κόμμα Σπαρτιάτες που μπήκε στη Βουλή. Η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε πως οι Σπαρτιάτες «αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο θέλει να προχωρήσει πιο δυναμικά».

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν συμφωνώ φυσικά με όλες τις θέσεις, μπορώ να πω πως διαφωνώ με τις περισσότερες, γιατί ο δυναμισμός δεν έχει να κάνει με την επιβολή, έχει να κάνει με το διάλογο και τη συζήτηση και τη στοιχειοθέτηση των απόψεών σου. Δεν θεωρώ τις μεθόδους τους δόκιμες».

Η δήλωση της Τζώρτζια Κεφαλά προκάλεσε αντιδράσεις στο Twitter, και τα σχόλια έπεσαν «βροχή». Η ίδια αποφάσισε να τοποθετηθεί για τη συγκεκριμένη δήλωση και τις αντιδράσεις τονίζοντας πως δεν υποστηρίζει τους Σπαρτιάτες που είναι εντελώς αντίθετο από «τα πιστεύω και τη στάση ζωής μου όλα αυτά τα χρόνια». 

Η ίδια διερωτάται «τι είναι αυτό που σπρώχνει μια ομάδα ανθρώπων να τους ψηφίζει. Το ότι είναι ανιστόρητοι όπως θέλουν να τους προσάπτουν; Το ότι είναι αμόρφωτοι; Κομπλεξικοί; Μαθαίνουν 3 λέξεις Ελληνικά και μετά είναι απόγονοι του Λεωνίδα;». 

Η Τζώρτζια Κεφαλά καταλήγει στην ανάρτησή της τονίζοντας πως «το θέμα είναι να καταλάβουμε τον μηχανισμό που οδηγεί στο φασισμό. Έτσι θα νικηθεί». 

Η απάντηση της Κεφαλά στο Facebook 

«Επειδή έχει γίνει ένας απίστευτος μύλος επιθέσεων, στηρίξεων και αντιπαραθέσεων στις οποίες δεν μπορώ να απαντήσω επειδή βρίσκομαι σε ψηφοφορία στη Βουλή, να σας πω ρητά και κάθετα πως φυσικά και δεν υποστηρίζω το κόμμα των Σπαρτιατών! Πως θα μπορούσα άλλωστε να στηρίξω κάτι που από θέση, φύση, άποψη, είναι εντελώς αντίθετο με τα πιστεύω και τη στάση ζωής μου όλα αυτά τα χρόνια!

Αντί όμως να χρησιμοποιώ τους γνωστούς αφορισμούς που βάζουν όλοι ως καραμέλα στο στόμα, αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που σπρώχνει μια ομάδα ανθρώπων να τους ψηφίζει.

Το ότι είναι ανιστόρητοι όπως θέλουν να τους προσάπτουν; Το ότι είναι αμόρφωτοι; Κομπλεξικοί; Μαθαίνουν 3 λέξεις Ελληνικά και μετά είναι απόγονοι του Λεωνίδα; Σας αρκούν σαν απαντήσεις αυτά, και μετά κοιμόσαστε ήσυχοι που διαφοροποιήσατε τον εαυτό σας και τη θέση σας; Το θέμα είναι να καταλάβουμε τον μηχανισμό που οδηγεί στο φασισμό. Έτσι θα νικηθεί.

Κύριε Λιάγκα δεν ασχολούμαι μαζί σας». 

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.