Μενού
kostas-zaxariadis
Κώστας Ζαχαριάδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Νατσιού για τις αμβλώσεις αλλά και τη διδασκαλία της... αγωγής αγνότητας στα σχολεία. 

Μία από τις αντιδράσεις αυτές εξέφρασε και ο Κώστας Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ, αναρτώντας σε Facebook και Twitter μία εικόνα από τη «Βιβλιοθήκη της Υγείας» του 1927, με θέμα τον αυνανισμό.

Και αν από την ανάρτησή του στο Twitter δεν προκύπτει άμεσα συμπέρασμα για το ποιον «στοχεύει», η λεζάντα με την οποία συνοδεύει την ανάρτησή του είναι ξεκάθαρη: «Αθήνα 1927 - Αθήνα 2023! Οι επικίνδυνες - συνομοσιολογικές - αντιεπιστημονικές θέσεις του κόμματος "Νίκη" μας γυρνούν 100 χρόνια πίσω. Να υπερασπιστούμε δικαιώματα, αξίες και τον ορθό λόγο».

Νίκη: Ο Δημήτρης Νατσιός και η «αγωγή αγνότητας» 

Ο πρόεδρος της Νίκης αναφέρθηκε στις απόψεις του κόμματος για το «δικαίωμα του αγέννητου παιδιού», ξεκαθαρίζοντας πως είναι κατά των αμβλώσεων.

«Αυτές οι συζητήσεις είναι πολύ στενάχωρες, είναι πολύ δύσκολες. Έχουν προκαλέσει δράματα σε νέα παιδιά. Η άποψή μας είναι ότι υπάρχει το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνεται και μια διαφορετική αγωγή στα σχολεία, μια αγωγή της αγνότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νατσιός δέχτηκε πιέσεις από το πάνελ να απαντήσει στο τι εννοούσε ότι, αντί για μάθημα σεξουαλικής αγωγής, θα έπρεπε να μπει μάθημα «αγωγής της αγνότητας» στα σχολεία και συγκεκριμένα στα δημοτικά.

«Αντί να διδάσκουμε συνταγές μαγειρικής, θα μπορούσαμε να διδάσκουμε κείμενα από τους μεγάλους μαστόρους της λογοτεχνίας μας. Σας ενοχλεί η λέξη αγνότητα; Αν διδάξεις κείμενα του Ελύτη, του Πολέμη, του Δροσίνη, του Κάλβου, γαληνεύει η ψυχή των παιδιών» είπε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ρωτήθηκε αν στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνει και τον Ανδρέα Εμπειρίκο, απέφυγε να απαντήσει.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.