Μενού
kammenos
Πάνος Καμμένος | Ant1
  • Α-
  • Α+

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μίλησε στην εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου «Αρένα» για το κρίσιμο 2015, τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, το δημοψήφισμα αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Καμμένος, «έσπασε» τη σιωπή του, μετά από τρία χρόνια και είπε τη δική του αλήθεια η οποία είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει συζητήσεις.

«Συνειδητά σιώπησα για τρία ολόκληρα χρόνια, όταν και αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές ως Ανεξάρτητοι Έλληνες και ουσιαστικά αποσύρθηκα από την κεντρική πολιτική σκηνή. Η πολιτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ έληξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος του Αλέξη Τσίπρα. Το δεύτερο λάθος του ήταν που εγκατέλειψε τα εξοπλιστικά προγράμματα με τις ΗΠΑ που σήμερα – καλώς – συνεχίζονται.

Το 2015, στο κρίσιμο Eurogroup, η πρόταση της Μέρκελ και του Σόιμπλε ήταν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και 80 εκατ. ευρώ βοήθεια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει να αποδεχθούμε την πρόταση αυτή! Το είχε συμφωνήσει ο Βαρουφάκης με τον Σόιμπλε και τους Γερμανούς. Είπα στον Τσίπρα πως αυτό δε γίνεται και του είπα να ζητήσει τη συμβολή των Αμερικανών. Τηλεφώνησα στους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ και ζήτησα να μεσολαβήσουν, ώστε να κλειστεί η συμφωνία. Τους αντιπρότεινα τη συνέχιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και ένα ''πακέτο'' που περιελάμβανε τη βάση της Σουδας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το στρατόπεδο στο Στεφανοβίκειο του Βόλου. Ουσιαστικά θέλαμε η Ελλάδα να πάρει τη θέση της Τουρκίας ως στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Πράγματι ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια ο Ομπάμα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μεσολάβησαν και έτσι έκλεισε η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο. Η συμφωνία έκλεισε επειδή η Ελλάδα στράφηκε στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί. Έκανα τρία χρόνια να μιλήσω γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποσυρθεί, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει την αλήθεια».

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών και το «διαζύγιο» με τον πρώην πρωθυπουργό. «Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρας ήταν έντιμη μέχρι τις Πρέσπες. Εμείς είχαμε κάνει το 2014 μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία δεν θα άνοιγε η κυβέρνηση το θέμα των Σκοπίων. Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. Τον πίεσε η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα. Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης»!

Διαβάστε ακόμη:

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA