Μενού
Natsios
Δημήτρης Νατσιός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εκτενείς αναφορές στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, για τις οποίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε πως έρχονται από Σεπτέμβριο, έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της δευτερολογίας του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του κόμματος «ΝΙΚΗ», Δημήτρης Νατσιός.

«Πρόκειται για μία ταυτότητα με δυνατότητα γεωεντοπισμού και συλλογής πληροφοριών και φακελώματος του πολίτη» ενώ διερωτήθηκε εάν «θα υπάρχει δυνατότητα προαιρετικότητας ή θα κινδυνεύει ο πολίτης που δεν θέλει να την πάρει, να τεθεί εκτός κοινωνίας και δικαιωμάτων, ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Η αναφορά στην ακρίβεια και τη δημόσια υγεία

Μεταξύ άλλων, μίλησε για το θέμα της ακρίβειας σημειώνοντας πως «δεν άκουσε κάποιο σπουδαίο μέτρο για την καταπολέμησή της». Χαρακτήρισε, μάλιστα, τα pass, «σοβιετικού τύπου κουπόνια για επαίτες και όχι πολίτες».

Μιλώντας για τη Δημόσια Υγεία έκανε λόγο για «καταστροφή» και «πολυετές έγκλημα», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κατά την διάρκεια της πανδημίας, «εκμεταλλεύτηκε την τρομακτική πίεση που υπέστη το δημόσιο σύστημα υγείας, ως ευκαιρία για να το αποτελειώσει».

«Ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε περιπτώσεις ανθρώπων να πεθαίνουν αβοήθητοι, διότι δεν βρίσκουν ένα ασθενοφόρο να τους παράσχει τις πρώτες βοήθειες και να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο. Αντικρίζουμε ακόμα και τριτοκοσμικές εικόνες που μας προκαλούν θλίψη και ντροπή, με ασθενείς να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών για να σωθεί η ζωή τους, ελλείψει ασθενοφόρων» πρόσθεσε επίσης.

Το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος

Ο πρόεδρος της «ΝΙΚΗΣ» μίλησε για την ενδεχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος και επανέλαβε τα ερωτήματα που είχε θέσει και κατά την πρωτολογία του για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει «να διαγράψει το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος από την προμετωπίδα του Συντάγματος» και εάν θα προχωρήσει στην αναθέωρηση των άρθρων για τις σχέσεις Εκκλησίας και κράτους και την αποστολή της Εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος σε προηγούμενη τοποθέτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη για ενδεχόμενη υποδοχή μεταναστών ως εποχικών εργατών είπε: «Σεβόμαστε κάθε χώρα αλλά θέλουμε και οι αλλοδαποί να σέβονται την έννομη τάξη μας. Όποιοι την παραβιάζουν, όπως στη Ρόδο, να δικάζονται και να εκτίουν την ποινή τους στη χώρα τους όπου θα τους επιστρέφουμε με απέλαση. Καμία ανοχή στην ανομία».

Συνεχίζοντας είπε πως «για πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή νύξη για την Κύπρο μας» και προσέθεσε πως «η Κύπρος μας είναι παράδειγμα προς μίμηση για το ελληνικό κράτος».

Η τραγωδία στα Τέμπη

Υποστήριξε πως τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών παραμένουν αδικαίωτα. «Είδαμε το επίσημο κράτος να συνεχίζει απτόητο με την ίδια αμέλεια και ανεπάρκεια να προσφέρει τις υπηρεσίες του, και όλους τους θεσμικά ιθύνοντες να συνεχίζουν την πολιτική σταδιοδρομία τους, σαν να μην συνέβη τίποτε. Σαν να μην έγινε κάτω από την εποπτεία του κράτους και των αρμοδίων υπευθύνων το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της ελληνικής ιστορίας. Νομίζουμε πως θα ζούμε αιώνια και πως δεν θα δώσουμε λόγο στον Θεό; Αν δεν μας ενδιαφέρει η ποινική διάσταση του θέματος, τουλάχιστον έχουμε αναλογιστεί την ηθική και πνευματική διάστασή του;» ανέφερε και κατέληξε:

«Για τη ΝΙΚΗ η ψήφος έχει και πνευματική διάσταση, αντιστέκεται σθεναρώς, με πίστη και άδολη φιλοπατρία, στα κάθε λογής τέρατα που ροκανίζουν τα θεμέλια του έθνους μας. Καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.