Μενού
kasselakis
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη με μέλη της AIPAC (American Israel Public Affairs Committee / Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων), η οποία είχε προγραμματισθεί προ ημερών, προκείμενου να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Παλαιστινιακό, ακυρώθηκε.

Με αποφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, η συνάντηση κρίθηκε αναγκαίο να ακυρωθεί μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την άρνηση του Ισραήλ να  επιδιώξει την αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς όλοι οι περιφερειακοί δρώντες οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και στις διαμεσολαβητικες προσπάθειες των διεθνών δρώντων.

Όπως αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση πάρθηκε στη «σκιά» της άρνησης του Ισραήλ για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν. 

Η AIPAC 

Είναι λόμπι που υποστηρίζει πολιτικές υπέρ του Ισραήλ, όσον αφορά το Κογκρέσο και την εκτελεστική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως αναφέρει το Wikipedia. 

Έχει περισσότερα από 100.000 μέλη, δεκαεπτά περιφερειακά γραφεία και «μια τεράστια δεξαμενή δωρητών». Έχει χαρακτηριστεί ως «ο πιο σημαντικός οργανισμός που επηρεάζει τη σχέση της Αμερικής με το Ισραήλ» και ένα από τα ποιο ισχυρά λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA