Μενού
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Συνάντηση με τους προμηθευτές ηλεκτρικών λεωφορείων | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

Σε συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο για την προμήθεια 250 ηλεκτροκίνητων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και της συνεδρίασης στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, συγκάλεσε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των κατασκευαστών των οχημάτων. 

Σε αυτή συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, o Διευθύνων Σύμβουλος Ευρώπης της Yutong Jack Li, η Account Manager Ευρώπης Frances Fan, και οι Διευθυντές Επιχειρησιακής Ανάπτυξης του Ομίλου Κοπελούζου Μιχάλης Κωνσταντίνου και Πάνος Μοσχανδρέου.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Συζητήθηκαν τα θέματα συνεπούς τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων ώστε τα νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία να τεθούν σε κυκλοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2024. «Κάναμε τις απαραίτητες επισημάνσεις ώστε να τηρηθούν με συνέπεια τα χρονοδιαγράμματα, που έχουν τεθεί και να ανταποκριθούμε στη δέσμευσή μας  έναντι του επιβατικού κοινού. Τα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία αποτελούν το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Αποτελεί βασική μέριμνα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διότι πρόκειται για μια βαθιά φιλολαϊκή πολιτική, που ωφελεί άμεσα εκατομμύρια πολίτες», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης η κα. Αλεξοπούλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA