Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης που αφορούν τους αγρότες, καθώς έδωσε το «παρών» στην προ-Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα στις Βρυξέλλες.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μειώνει τα κονδύλια για τη συνοχή και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, αυξάνοντας τις δαπάνες για την άμυνα, είναι απαράδεκτη γιατί βάζει την Ευρώπη σε επικίνδυνα ψευτοδιλήμματα, σε μια εποχή που αυξάνονται οι προκλήσεις αλλά και οι εχθροί της».
«Όταν σχεδιάζουμε την άμυνα, πρέπει να γίνεται με τα ίδια κριτήρια είτε αφορά την ανατολική Ευρώπη και τον κίνδυνο της Ρωσίας είτε αφορά τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και τον κίνδυνο της Τουρκίας», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρότεινε: «πρέπει να υπάρχουν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να χρηματοδοτήσουμε και την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος και την ασφάλεια και την άμυνα των ευρωπαϊκών λαών».
Ο κ. Ανδρουλάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στην «γκάφα», όπως αποκάλεσε, της κυβέρνησης με τις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΛΓΑ: «ο εμπαιγμός των αγροτών συνεχίζεται. Χθες ο ΕΛΓΑ πήρε από τους λογαριασμούς τους τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών πριν τους πιστωθούν οι βασικές ενισχύσεις. Και μετά η κυβέρνηση έτρεχε να διορθώσει την γκάφα της», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος ανέφερε ότι προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση στα μπλόκα , κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο έξι σημείων που δίνει λύσεις:
«Κατέθεσα στη Βουλή ένα πλαίσιο έξι σημείων. Κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα. Νομίζω ότι αυτά τα έξι σημεία δίνουν λύσεις και για το σήμερα αλλά και προοπτική για την παραγωγή μας και για το μέλλον», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.
- Λιποθύμησε γυναίκα στη συνέντευξη Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές
- Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά: Οι περιοχές που θα είναι σαν φθινόπωρο
- Απίστευτο περιστατικό στο Παγκράτι: Οδηγός μηχανής ξυλοκόπησε 36χρονη επειδή δεν ήθελε να περιμένει να παρκάρει
- Μπεν Στίλερ: Πώς ένα tweet 3 λέξεων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μετά τους πυροβολισμούς στην Ουάσινγκτον
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.