Μενού
androulakis
Ο Νίκος Ανδρουλάκης. | ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Για «αρνητικό απολογισμό της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα» έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνάντησή με αγρότες στην Άρνισσα της Πέλλας.

«Πριν από πέντε ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπαίνει υπό ευρωπαϊκή εποπτεία. Μας απάντησαν γιατί έχουν αλλάξει τέσσερις προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ; Περονόσπορος έχει πέσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Προχθές παραιτήθηκε και ο πρόεδρος του “ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ”, καταγγέλλοντας διαφθορά. Θα απαντήσει κανείς; Θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή την Παρασκευή που συζητάμε για την ακρίβεια; Θα μας απαντήσουν γιατί κάνουν προσχηματικό διάλογο για τον ΕΛΓΑ;», είπε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής κορυφώνονται. Αν δεν γίνει σοβαρός διάλογος για την αναθεώρηση του ΕΛΓΑ, όλα όσα σας υπόσχονται, είναι κοροϊδία. Είναι αέρας κοπανιστός», πρόσθεσε.

Ανδρουλάκης: «Πελατειακός μηχανισμός»

«Δυόμισι σελίδες ήταν αυτά που κατέθεσαν για τον διάλογο του εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία κι ευάλωτοι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και αντί το υπουργείο να γίνει υπουργείο – στρατηγείο, είναι ένα υπουργείο- πελατειακός μηχανισμός της ΝΔ για να κρατά σε ομηρία χιλιάδες παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αν δείτε τα στοιχεία η αύξηση είναι πάρα πολύ μεγάλη σε ενέργεια, ζωοτροφές, λιπάσματα, φάρμακα. Τι κάνουν άλλα κράτη; Κάνουν πράξη τη δίκαιη πράσινη μετάβαση. Στα καθ’ ημάς δεν είναι ούτε πράσινη ούτε δίκαιη», υπογράμμισε.

Ανδρουλάκης: «Παιχνίδι κερδοσκοπίας»

«Δυστυχώς, δισεκατομμύρια ευρώ αντί να γίνουν δίκτυα υψηλής συνδεσιμότητας, γίνονται ένα παιχνίδι κερδοσκοπίας της εγχώριας ολιγαρχίας. Τι λέει η Τράπεζα της Ελλάδος επισήμως; Ολιγοπώλια στην υγεία, ολιγοπώλια στην εμπορία τροφίμων, ολιγοπώλια στην ενέργεια, ολιγοπώλια στις τράπεζες», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ζήτησα debate, δεν έρχονται. “Οι εκλογές”, λένε, “επισείουν τον κίνδυνο της αστάθειας”. Με 121 έδρες διαφορά από το δεύτερο κόμμα, πόσες έδρες θες για να κυβερνήσεις; Δεν είναι αυτό μνημείο αλαζονείας; Να λέει στον λαό ότι “επισείω τον κίνδυνο της αστάθειας, αν δεν πάω καλά στις ευρωεκλογές”; Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει», σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA