Μενού
mitsotakis hardalias
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη - Χαρδαλιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στον «πυρετό» των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου κινείται η ΝΔ με ξεκάθαρο στόχο να επικρατήσει και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, καθώς και στους μεγάλους Δήμους. Εξ ού και οι συσκέψεις σε Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς είναι διαρκείς μετά και την ολοκλήρωση των χρισμάτων στην Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά. 

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η κυβερνώσα παράταξη και σε αυτή την εκλογική διαδικασία είναι η παραμονή του Νίκου Χαρδαλιά χθες στο Μέγαρο Μαξίμου για σχεδόν 3,5 ώρες, καθώς το τετ α τετ του με τον Πρωθυπουργό ακολούθησε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του. Επί τάπητος σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε η στρατηγική με την οποία θα κινηθεί ο κ. Χαρδαλιάς στη μάχη της Περιφέρειας Αττικής, οι άξονες του προγραμματικού λόγου τον οποίο θα αρθρώσει, καθώς και επιτελικά και οργανωτικά ζητήματα γύρω από την καμπάνια που θα διαμορφωθεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως τον διαβεβαίωσε ότι όλος ο γαλάζιος μηχανισμός θα είναι στο πλευρό του, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη νίκη του μιλώντας για έναν «μαχητή».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ριχτεί στη μάχη της Περιφέρειας τα επόμενα 24ωρα, ενώ σκοπεύει να αξιολογήσει άμεσα τους υποψηφίους του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη, προκειμένου να κρίνει ποιοι εξ αυτών μπορούν να ανταποκριθούν στο δικό του όραμα για την Αττική και ποιοι θα μείνουν πίσω ώστε να αναζητηθούν τα κατάλληλα πρόσωπα που θα συνθέσουν το «παζλ» του δικού του εγχειρήματος υπό τη σημαία της ΝΔ. Το βέβαιο είναι ότι οι αλλαγές στα πρόσωπα θα είναι πολλές και θα αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητά του αν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των κατοίκων της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, με πρόσωπα που θα διαθέτουν γνώση αλλά και εμπειρία επί του εκάστου κρίσιμου πεδίου.

Δεν θα υπάρξει αντικατάσταση

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης», υπογράμμισε ο ίδιος. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου, οπότε και λήγει η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφίων των συνδυασμών, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα «τρέχει» παράλληλα και τα ζητήματα αμυντικής βιομηχανίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που είναι της αρμοδιότητάς του, ώστε να κλείσει όλες τις σημαντικές εκκρεμότητας, πριν παραδώσει το χαρτοφυλάκιο στον Νίκο Δένδια, καθώς ο κ. Χαρδαλιάς δεν υπάρχει κυβερνητική πρόθεση να αντικατασταθεί (προς ώρας τουλάχιστον).

Συναντήσεις και τους άλλους υποψηφίους

Δείγμα της δυναμικής προετοιμασίας του γαλάζιου επιτελείου για τις αυτοδιοικητικές  εκλογές συνιστά και η παρουσία της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ιονίων  Νήσων, Ρόδης Κράτσα, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, για να συναντηθεί με τον Γραμματέα της ΝΔ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ώστε να σχεδιάσουν πιο αναλυτικά την προεκλογική της εκστρατεία σε μια δύσκολη περιφέρεια της χώρας.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφτεί αύριο την Καλαμάτα, προκειμένου να σφραγίσει προσωπικά την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για τον πρώην στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κρίθηκε ότι έχει τη δυναμική να τρέξει σε αυτή την «κούρσα», στην οποία έκανε πίσω ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την «αξιοπρέπεια» του οποίου εξήρε ήδη ο κ. Μητσοτάκης.

Οι κομματικές μηχανές πάντως αναμένεται να φουλάρουν στο 100% μετά τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και ως προς τους υποψηφίους που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο χρόνος θα μετρά πλέον αντίστροφα και για την επίσημη κατάθεση των συνδυασμών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως έχει δώσει ήδη το στίγμα των απαιτήσεών του από τα πρόσωπα που επέλεξε να στηρίξει η ΝΔ, περιγράφοντας το τρίπτυχο: αποτελεσματικότητα – ευπρέπεια – διακριτικότητα. 
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA